Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Wist u dat het juist in de winter heel belangrijk is om uw woning regelmatig te ventileren?

Wanneer het koud is buiten hebben we al snel de neiging om alle ramen en ventilatieroosters te sluiten om de warmte zoveel mogelijk binnenshuis te houden.  Toch is dit niet zo slim, want juist in de winter is het erg belangrijk om uw woning goed te ventileren. Hiermee zorgt u er namelijk voor dat vocht uw woning goed kan verlaten.

Waarom juist in de wintermaanden goed ventileren?

In de herfst en winter leven we veel meer binnenshuis dan in de warmere maanden. Juist hierom is het belangrijk om het binnenklimaat zo gezond mogelijk te houden. In elk huis waarin geleefd wordt is namelijk vocht aanwezig. Wanneer u in de winter alle ramen, deuren en ventilatieroosters dicht houdt, zorgt dit ervoor dat het vocht uw woning niet goed kan verlaten. Een teveel aan vocht in uw woning kan zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, slaapproblemen of luchtwegklachten, maar kan er ook voor zorgen dat u ongewenste bezoekers krijgt die van vochtige en warme omgevingen houden, zoals zilvervisjes en huisstofmijt.

Wat is het verschil tussen luchten en ventileren nou precies?

U zou denken dat u met het openen van enkele ramen uw woning kunt ventileren. Nu is het natuurlijk fijn om via een open raam even wat frisse lucht naar binnen te laten, maar dit verfrissende effect verdwijnt al snel na het sluiten van de ramen. Luchten is dus niet hetzelfde als ventileren!

Hoe kan ik mijn woning goed ventileren in de winter?

Het is van groot belang voor een gezond binnenklimaat dat uw woning continu voldoende frisse lucht aangevoerd krijgt. Zet de luchtroosters in uw woning dus altijd open en zorg ervoor dat u de roosters ook regelmatig schoonmaakt.

Bij activiteiten waarbij extra veel vocht vrijkomt, zoals douchen of koken is het belangrijk om hierbij altijd extra te ventileren. Zet bij het koken dus ook altijd uw afzuigkap aan en zet tijdens en/of na het douchen altijd even een raampje open om het vocht naar buiten te laten.

Is uw woning gebouwd na de jaren ’80? Dan is de kans groot dat uw woning beschikt over mechanische ventilatie. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat uw woning continu voorzien wordt van frisse lucht en dat vocht naar buiten afgevoerd wordt.

Beschikt uw woning nog niet over een mechanisch ventilatiesysteem en wilt u uw binnenklimaat gezonder maken? Wij kunnen u uitgebreid adviseren op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling. U kunt bovendien ook bij ons terecht voor het preventief en correctief onderhoud van uw nieuwe of bestaande ventilatiesysteem.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend ventilatieadvies!