Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Image Alt
Installatietechniek voor bedrijven

Zakelijke Diensten

Lees hier meer over al onze diensten voor de zakelijke markt

Zakelijk
Installatietechniek voor bedrijven

Duurzame oplossingen voor de zakelijke markt

Dankzij de jarenlange ervaringen en kennis op het gebied van innovatieve installaties, kan Hajnadi u de juiste adviezen over energiebesparingen en duurzame energie leveren.

In de loop van de jaren hebben wij met onze klimaatinstallaties en elektrotechnische installaties het comfort, de duurzaamheid, efficiency en de veiligheid in gebouwen van onze klanten vergroot. Door onze grote focus op het verlagen van het energieverbruik en de emissies, helpen wij organisatie bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

HAJNADI

Meerwaarde in elke fase

Uw bedrijfsprocessen en het welzijn van uw medewerkers staat of valt bij de kwaliteit en het functioneren van uw technische installaties. Daarom mag u als zakelijke klant méér van ons verwachten: méér betrokkenheid, flexibiliteit en creativiteit, zowel in het adviseren, ontwerpen als realiseren en beheren van uw maatwerk oplossing.

Elk gebouw en iedere onderneming is anders. Door goed te luisteren naar uw wensen, kunnen wij een helder advies formuleren dat perfect aansluit op uw behoeften en verwachtingen. Met onze kennis en ervaring zijn wij in staat om uw eisenpakket te vertalen naar een duurzame maatwerk oplossing die optimaal presteert.

Onze zakelijke diensten

Klik op de iconen voor meer informatie per dienst.

Duurzame oplossingen voor de zakelijke markt

Een gezond binnenklimaat voor elk type gebouw

Duurzamer ondernemen met Hajnadi

Beveiliging voor bedrijven

Inspecties & Onderhoud

Duurzame energie oplossingen

Advisering & Onderhoud

Dakkappen op maat

Specialistisch Advies & Uitvoering

Beheer, onderhoud & inspecties

Meerjaren Onderhoud Planning & Begroting

Automatiseer het klimaat van uw bedrijf

Life cycle cost analysis van uw systemen

Meer weten over wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen?

Koelen & Verwarmen

KOELEN & VERWARMEN

Koelen

Beter werken met een goed binnenklimaat

Een airconditioningsysteem regelt het binnenklimaat in uw kantoor- of bedrijfspand. Niet alleen door de lucht te koelen of verwarmen, maar ook door de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau te houden en de lucht te filteren en reinigen. Die frisse, schone lucht zorgt voor een aangenaam én gezond werkklimaat. En dat heeft weer een gunstige invloed op de productiviteit van uw werknemers en het ziekteverzuim.

Duurzaamheid & energieverbruik

Als ondernemer kijkt u verder dan alleen de aanschafkosten van uw airco. Daarom is het goed om te weten dat onze airconditioners uitblinken in efficiency en een hoog rendement combineren met een laag energieverbruik. Dat betekent een besparing op uw energienota en een lagere CO2 uitstoot. Onze airco’s zijn bovendien onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Zo betaalt uw investering zich uiteindelijk dubbel en dwars terug.

Voor iedere situatie de juiste airconditioner

De keuze voor een airconditioningsysteem hangt naast uw wensen vooral af van hoeveel ruimten u wilt behandelen. Bent u op zoek naar airco voor één vertrek? Dan biedt een single-splitsysteem uitkomst, bestaande uit één binnendeel en één buitenunit.

 

Wilt u enkele ruimten koelen of verwarmen? Dan is een multi-splitsysteem de meest efficiënte oplossing. Daarbij worden, afhankelijk van het aantal ruimten, meerdere binnenunits gekoppeld aan één buitendeel.

 

Als de lucht in een compleet bedrijfspand moet worden behandeld, dan zal een VRF-systeem (Variable Refrigerant Airflow Systeem) moeten worden toegepast. Een VRF-systeem bestaat uit meerdere binnenunits en één of meer geschakelde buitenunits, en kan worden gekoppeld aan een gebouwenbeheersysteem (GBS). Met een VRF-systeem is het mogelijk om tegelijkertijd te verwarmen en te koelen.

Airco: meer dan alleen koelen

Bij een airco denkt u misschien direct aan koeling voor hete zomerdagen, maar een airco kan óók warme lucht leveren. Deze warme lucht wordt aan de buitenlucht onttrokken en afgegeven aan de lucht in de binnenruimte. Zo kan een airco zowel bij warme als bij koude buitentemperaturen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in uw bedrijf.

 

Het is bovendien mogelijk om het energieverbruik nóg verder te verlagen door een ventilatiesysteem met warmteterugwinning te koppelen aan het airconditioningsysteem.

 

Daarnaast biedt Hajnadi ook verschillende all-in-one systemen aan die centrale verwarming combineren met warm tapwater en airconditioning.

Verwarmen

Verwarming

Verwarming is voor de meeste ondernemingen vaak een van de grotere kostenposten. Het juiste verwarmingssysteem houdt uw bedrijfspand warm en comfortabel én bespaart u kosten. In gebouwen met meerdere grote ruimtes, zoals kantoren, woongebouwen, winkels, scholen, zorginstellingen en sportaccommodaties, komt er letterlijk heel wat meer bij kijken om een ruimte te verwarmen dan in een normale woning.

 

Hajnadi helpt u om uw gebouw zo efficiënt en duurzaam mogelijk te verwarmen. Hajnadi helpt u om uw energiekosten te reduceren én om groener te ondernemen.

Cascadesysteem

In plaats van één grote cv-ketel kiezen bedrijven steeds vaker voor het cascadesysteem, waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld. Dit systeem speelt flexibel in op de variabele warmtevraag en is daarmee energiebesparend en in alle opzichten voordeliger dan één grote ketel. Met een cascadesysteem kunt u tot wel veertig procent op uw stookkosten besparen.

 

De toestellen in een cascadeopstelling worden gelijkmatig belast, wat zorgt voor een lange levensduur en optimale bedrijfszekerheid. Omdat de ketels automatisch als elkaars reserve functioneren, wordt de warmtevoorziening nooit onderbroken. Het totale vermogen van een cascadesysteem is afhankelijk van het totale aantal ketels en het vermogen van de individuele ketels. Met dit systeem kunnen we voor u best passende systeem samenstellen dat het beste aansluit op uw specifieke warmtevraag. Wij leveren uiteraard ook de bijbehorende radiatoren.

Staande Hr-ketels

Bij de renovatie of modernisering van ketelhuizen in objecten met een bovengemiddelde verwarmingsbehoefte, zoals bijvoorbeeld zwembaden, wordt vaak een staande hoogrendementsketel (Hr-ketel) toegepast. Hr-ketels zijn efficiënter en verbruiken veel minder gas dan normale cv-ketels en hebben dus een hoger rendement. Staande Hr-ketels hebben individueel een zeer groot vermogen. Het is bovendien mogelijk om ze in cascade te plaatsen, waarmee zeer grote vermogens bereikt kunnen worden van wel 2,5 MW.

VRF-systeem

VRF-systemen, ofwel Variable Refrigerant Airflow systemen, zijn airconditioningssystemen waarmee u op energiezuinige wijze complete gebouwen kunt koelen, verwarmen én ventileren. Een uitkomst als in een gebouw de warmte en koude behoefte per ruimte varieert. VRF-systemen geven u als eindgebruiker de mogelijkheid om verschillende zones binnen uw bedrijfspand apart van elkaar te reguleren.

 

Naast het reguleren van de binnentemperatuur kan een VRF-systeem ook de luchtvochtigheid reguleren en de lucht filteren en reinigen. Een VRF-systeem bestaat uit een aantal binnendelen en één of meerdere buitenunits.

Duurzame warmteoplossingen

Door het gebruik van duurzame warmteoplossingen draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. Er worden steeds meer mogelijkheden ontwikkeld om energiezuinig te verwarmen met minder of helemaal geen gas. Bijvoorbeeld door middel van warmtepompen, die de warmte van buiten benutten voor verwarming binnen, of zonnepanelen die zonlicht omzetten in energie, beide goede voorbeelden van duurzame warmteoplossingen om geld én het milieu te sparen.

 

Hajnadi vertaalt bewezen technieken naar duurzame energieoplossingen voor uw bedrijf. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande panden en renovatieprojecten. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf minder CO2 uitstoot én dat u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Gezond binnenklimaat voor elk type gebouw

Ventilatie & luchtbehandeling

VENTILATIE & LUCHTBEHANDELING
Het belang van goede ventilatie

In de loop der jaren is de wijze van bouwen enorm veel veranderd. Zo worden vloeren, wanden en daken nu voorzien van een isolatielaag. De kierdichtheid en luchtdichtheid zijn fors toegenomen, waardoor het belang van een continue aanvoer van schone en gezonde lucht alsmaar groter is geworden. Een goede ventilatie en luchtbehandeling is essentieel voor een comfortabel leef- en werkklimaat, vooral in bedrijven waar zich meerdere mensen per vierkante meter bevinden, zoals scholen en kantoren. Bij onvoldoende ventilatie hopen vocht en vuil zich op en neemt het zuurstofgehalte in de lucht af. Daar lijden de prestaties én gezondheid onder. Hoofdpijn, luchtwegproblemen en vermoeidheid zijn enkele van de gevolgen. Hajnadi biedt als totaalinstallateur diverse oplossingen aan ten behoeve van een goede luchtbehandeling in uw bedrijf.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie (ventilatie met mechanische luchtafvoer) zorgt voor een continue afvoer van vervuilde lucht en brengt een luchtstroom op gang waardoor verse lucht wordt aangezogen. Verse (buiten)lucht komt dan op een natuurlijke wijze via roosters en (klep)ramen het gebouw binnen.

Balansventilatie

Balansventilatie is een bijzondere vorm van mechanische ventilatie, waarbij er niet alleen lucht wordt afgezogen, maar ook wordt aangevoerd. De term balansventilatie slaat op de goede balans tussen aan- en afgevoerde lucht.

Warmteterugwinning

Ventileren gaat onvermijdelijk gepaard met energieverlies. Warme lucht wordt afgevoerd en we halen de koude lucht van buiten in huis. Met warmteterugwinning (wtw) is het mogelijk om dit energieverlies drastisch te beperken. Balansventilatie is eenvoudig te combineren met warmteterugwinning, waarbij de warmte van de vervuilde, afgevoerde lucht gebruikt wordt om nieuwe, verse lucht op te warmen. Zo blijft maar liefst tachtig procent van de energie behouden en hoeft de verwarming minder hard te werken.

Installatie en onderhoud

Mechanische ventilatie werkt in principe beter dan natuurlijke ventilatie, mits het ventilatiesysteem goed is aangelegd en er regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Preventief onderhoud voeren wij uit conform ISSO-Publicatie 63, die richtlijnen geeft voor het beheer en onderhoud van (mechanische) ventilatiesystemen in woningen en woongebouwen. Bij preventief onderhoud maken wij gebruik van een in eigen huis ontwikkelde poedertechniek.

Duurzamer ondernemen met Hajnadi

Duurzame energie voor de zakelijke markt

DUURZAAM ONDERNEMEN
Duurzamer ondernemen

Als ondernemer wilt u in de eerste plaats uw kerntaken goed uitvoeren. U wilt een goede service leveren, uw klanten tevreden houden, winst maken en de kosten zo laag mogelijk houden. Tegelijkertijd wilt u als ondernemer ook uw verantwoordelijkheid nemen voor uw omgeving en het milieu. U probeert waar mogelijk energie te besparen en uw CO2-uitstoot te reduceren. Hajnadi helpt u om groener te ondernemen door middel van het juiste advies en onze duurzame oplossingen voor verwarming en koelen, warm water en ventilatie.

 

Het treffen van energiebesparende maatregelen en het benutten van duurzame energiebronnen zijn prima manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, u bespaart er ook nog eens geld mee.
Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? Dan kunt u gebruik maken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert gemiddeld 11% voordeel op uw investering. De overheid stimuleert hiermee investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Al onze duurzame oplossingen komen in principe in aanmerking voor deze fiscale regeling. Kijk hier voor meer informatie over de Energie-Investeringsaftrek.

Zakelijk duurzaam verwarmen en koelen met warmtepompen

Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, worden steeds schaarser en duurder. Daarnaast is in het Klimaatakkoord vastgesteld dat we in Nederland in 2030 de CO2-uitstoot met 50% moeten reduceren. Als ondernemer moet u dus ook verduurzamen. Door te investeren in een warmtepomp voor uw bedrijf, kunt u verwarmen en koelen zonder gebruik van fossiele brandstoffen én tegelijkertijd uw energieverbruik drastisch reduceren.

 

Een warmtepomp gebruikt gratis energie uit de aarde, lucht of grondwater om te verwarmen en koelen en werkt op elektriciteit. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, grond of grondwater en gebruikt die voor het verwarmen van uw bedrijfspand of tapwater. Door de werking om te keren, kan een warmtepomp ook gebruikt worden als airconditioner en voor de nodige verkoeling zorgen.

 

Een warmtepomp kan stand-alone worden toegepast, maar kan ook worden gecombineerd met een gasgestookte Hr-ketel om zo uw gasverbruik nog verder te verminderen. Het is ook mogelijk om een warmtepomp of cv-ketel te combineren met een warmtepompboiler voor warm tapwater.

 

Een warmtepompsysteem dat wij steeds meer terugzien in bedrijfsomgevingen, is het VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow). Een VRF-systeem is een alles-in-één systeem voor het verwarmen, verkoelen en ventileren van complete gebouwen. Uniek is dat het systeem gelijktijdig één ruimte kan verwarmen, een andere ruimte kan koelen en tegelijkertijd de lucht kan ventileren.

 

Investeert u als ondernemer zakelijk in een warmtepomp voor uw bedrijfspand? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van de ISDE-subsidie, wat u een flink voordeel kan opleveren op uw investering. Laat u informeren en neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Zonnepanelen

Veel ondernemers kiezen ervoor om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Logisch, want dat is duurzaam, maatschappelijk verantwoord en verlaagt uw energiekosten aanzienlijk. Bovendien kunt u profiteren van speciale fiscale regelingen en subsidies, waardoor het investeren in zonnepanelen extra aantrekkelijk is voor u als ondernemer.

 

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, wekt gratis elektriciteit op uit het zonlicht. Met zonnepanelen kunt u dus deels of zelfs volledig in uw stroombehoefte voorzien en uw bedrijfsgebouw energieneutraal verwarmen of zelfs helemaal klimaatneutraal maken. Of u nu kiest om zonnepanelen zakelijk te plaatsen op het dak van uw bedrijfspand, of kiest voor een vrijstaande opstelling, Hajnadi kan u altijd een systeem aanbieden dat past bij uw specifieke situatie en wensen. Het is ons doel om onze zakelijke opdrachtgevers een professionele totaaloplossing te bieden voor hun verduurzamingsvraag, of het nu om zonnepanelen gaat of grootschalige energieopslag, energiemanagement of onderhoud en beheer.

 

Er zijn bovendien zeer goede subsidiemogelijkheden voor het zakelijk investeren in zonnepanelen. Wilt u als ondernemer hernieuwbare energie produceren met zonnepanelen? Dan kunt u onder voorwaarden gebruik maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (Zon SDE+) of Energie Investerings Aftrek (EIA). Neem contact met ons op om samen uw mogelijkheden te verkennen!

Zonneboiler

Gebruikt u in uw bedrijf veel warm water? Dan weet u dat het verwarmen van water een behoorlijke kostenpost kan zijn. Met een zonneboiler kunt u uw warm water op een veel duurzamere wijze produceren.  En daarmee kunt u flink besparen op uw gaskosten. Of het nu gaat om het verwarmen van water voor douches van een camping of sportclub, of vaatwassers in een hotel of restaurant, wanneer u nog niet bent overgestapt op een zonneboiler, laat u kansen én geld liggen!

 

Waar zonnepanelen stroom leveren, zorgt een zonneboiler voor warm (tap)water. Een zonneboiler is een boiler die gekoppeld wordt aan zonnecollectoren op het dak. De warmte die nodig is om het water te verwarmen haalt de zonneboiler rechtstreeks van de zon. Met een zonneboiler bespaart u al snel 60% van het energieverbruik voor warm water en kunt u uw energiekosten drastisch reduceren. In combinatie met een cv-ketel kan een zonneboiler ook worden gebruikt voor verwarming via radiatoren of vloerverwarming.

 

Zakelijk investeren in een zonneboiler voor uw bedrijf? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van de ISDE-subsidie. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Beveiliging voor bedrijven

Beveiligingsinstallaties

BEVEILIGING
Beveiligingsinstallaties voor bedrijven steeds belangrijker

Een inbraak kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw bedrijf. Niet alleen uw inventaris loopt gevaar, maar ook de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. De impact van een inbraak is daardoor vaak groter dan de schade en waarde van de buit.

 

Aan een zakelijk beveiligingssysteem worden vanwege het risico hogere eisen gesteld dan aan een particulier alarmsysteem. Hajnadi levert daarom ook alleen gecertificeerde systemen in de hogere risicoklasse EN-klasse 3. We werken met de nieuwste technieken, zodat u maximaal beveiligd bent. Hajnadi Installatietechniek is aangesloten bij de Verenigde Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) en is een VEB Erkend Installatiebedrijf. Dat betekent dat wij werken in overeenstemming met de VRKI, wat staat voor ‘Verbeterde Risicoklassenindeling’. Dit is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijven vast te stellen en vervolgens te bepalen welke beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden.

Volledig ontzorgd, van advies tot beheer

De beveiliging van uw pand en bedrijf vraagt om een professionele aanpak. Meestal is er sprake van maatwerk, dat begint bij een inspectie door een van onze adviseurs. Deze zal naar aanleiding van uw wensen en behoeften het best passende systeem voor u uitzoeken.

De voordelen van onze beveiligingssystemen op een rijtje:

 

  • Geïntegreerde beveiligingssystemen (alarmverificatie, toegangsbeheer)
  • Beschikbaar in verschillende varianten en risicoklassen
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Bekabeld of draadloos
  • Eenvoudig beheer
  • Verschillende communicatieopties
  • Gekeurd en gecertificeerd


Onze monteurs en adviseurs zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold, zodat ze u op de juiste wijze kunnen informeren over de nieuwste ontwikkelingen in techniek en wet- en regelgeving. Daarmee verzekeren we u van een betrouwbaar, gecertificeerd beveiligingssysteem voor uw bedrijf en met ons uitstekende service- en onderhoudspakket bent u verzekerd van periodiek onderhoud en 24/7 service in het geval van storingen. Want wat waarde heeft, verdiend het om goed beschermd te worden!

Inspecties & Onderhoud

INSPECTIES & ONDERHOUD
SCIOS Installaties & Keuringen

Hajnadi inspecteert en onderhoudt technische installaties volgens de SCIOS-richtlijnen.
SCIOS is een certificatieregeling voor de keuring en onderhoud van technische installaties. SCIOS is de afkorting van Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. SCIOS-keuringen zijn verplicht voor stookinstallaties met een nominaal vermogen van 100KW of meer en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • SCIOS Scope 1: Atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters
  • SCIOS Scope 2: Ventilatorbranders op warmwaterketels en luchtverhitters
  • SCIOS Scope 3: Stoom- en heetwaterketels
  • SCIOS Scope 4: Verbrandingsmotoren en gasturbines
  • SCIOS Scope 5: Bijzondere industriële installaties
  • SCIOS Scope 6: NOx-metingen
  • SCIOS Scope 7: Brandstofleidingen

U bent als eigenaar van de installatie verantwoordelijk voor de veiligheid van de collectieve installaties en het voldoen aan de wettelijke milieueisen. Wij nemen uw zorg uit handen en zorgen ervoor dat:

 

  • De installaties veilig zijn en voldoen aan de wettelijke verplichtingen
  • Bij veranderingen in de prestatie, wetgeving en relevante marktontwikkelingen houden wij u op de hoogte
  • Als het einde van de levensduur van een installatie nadert, adviseren wij u en geven wij u een goed voorstel voor vervanging van de installatie
Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI)

Wanneer een nieuwe installatie wordt opgeleverd, of wanneer er nooit eerder een inspectie heeft plaatsgevonden, moet een Eerste of Bijzondere Inspectie worden uitgevoerd. Wanneer een installatie wordt goedgekeurd, wordt een “Verklaring van geen bezwaar” afgegeven. Eigenaren van dit soort installaties dienen deze verklaring op navraag te kunnen tonen.

Periodieke Inspecties (PI)

Minimaal om de twee en maximaal om de vier jaar vindt een herinspectie plaats, de zogenaamde periodieke inspectie (PI). Hierbij wordt gecontroleerd of de installatie nog voldoet aan de in de EBI vastgestelde normen.  Van de periodieke inspectie wordt een nieuw verslag gemaakt en als de installatie is goedgekeurd wordt er wederom een “Verklaring van Inspectie” afgegeven. Deze inspectie is eveneens verplicht.

Periodiek onderhoud (PO)

Periodiek onderhoud dient jaarlijks te worden uitgevoerd. Dit is het feitelijke reinigen en afstellen van de brander of ketel. Bij goedkeuring wordt er een “Verklaring van onderhoud” afgegeven.

Advisering & Onderhoud

Hydrofoorinstallaties

DAKKAP / TREKKAP
Hydrofoorinstallaties

Als woningcorporatie of vve bent u bij een collectieve waterinstallatie vanaf de hoofdkraan tot en met de tappunten in de woningen verantwoordelijk voor het watersysteem, de waterdruk en de veiligheid van het drinkwater. Vanwege de algemene zorgplicht is een deugdelijke waterinstallatie daarom een van de belangrijkste voorwaarden. Maar wat moet u als woningcorporatie of vve dan nu precies ondernemen om het goed functioneren van uw hydrofoorinstallatie te garanderen?

Een hydrofoorpomp, ofwel hydrofoor of druk verhogende pomp is een zelf aanzuigende pomp die het water omhoog perst en verdeelt in de leidingen. Een hydrofoorpomp wordt veelal ingezet bij het verhogen van waterdruk in een waterleiding en wordt met name toegepast in hoogbouw. Ook in gebouwen met veel tappunten, zoals zwembaden en sportcomplexen, biedt een hydrofoor uitkomst. Een hydrofoor is verplicht als de waterdruk per tappunt onder de één bar komt.  In de praktijk is dat meestal vanaf de vijfde verdieping van een flatgebouw.

 

Hajnadi staat garant voor deskundig advies en uitstekende service aan onze klanten bij aanschaf van een hydrofoorpomp. Laat u adviseren!

Dakkappen op maat

RVS Dakkap / Trekkap

ADVISERING
RVS Dakkap / Trekkap

Een dakkap, ook wel trekkap, dekt openingen in het dak, zoals ventilatiekanalen, af. Dakkappen voorkomen dat de wind terugslaat in het ventilatiekanaal en bevorderen de trekkracht. Ook beschermt een dekkap tegen regeninslag, vogelnesten en insecten.

 

Wij ontwerpen en fabriceren roestvrijstalen (RVS) dakkappen op maat, volledig afgestemd op uw specifieke wensen en voor een breed scala aan toepassingen, voor zowel platte als schuine daken, in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

 

Heeft u speciale wensen voor uw dakkap, bijvoorbeeld qua maatvoering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een vakkundig advies en naadloze uitvoering. Neem contact met ons op!

Specialistisch advies & uitvoering

Brandwerende doorvoeringen

BRANDWEREND
Brandwerende doorvoeringen

Wat zijn brandmanchetten?

Kunststof leidingen kunnen smelten bij een temperatuur van circa 120 °C of hoger. Hierdoor kan er een gat ontstaan in een wand of vloer, waarmee de kans op branddoorslag toeneemt. Hajnadi is leverancier van verschillende soorten brandmanchetten welke worden gebruikt om branddoorslag te voorkomen. Ook voor bouwkundige aanpassingen op het gebied van brandwerende doorvoeringen kunnen wij u van specialistisch advies voorzien. Onze medewerkers hebben een verplichte Firestop Training gevolgd en mogen tevens de montage van brandwerende afdichtingen uitvoeren.

 

Hajnadi was in 2016 één van de eerste bedrijven in Nederland dat ISO 9001-gecertificeerd is voor het ontwerpen, aanleggen en beheren (preventief en collectief) van brandwerende afdichtingen (brandwerende manchetten, strips en bandages).

 

Voor de volgende productgroepen hebben onze medewerkers de benodigde vakkennis en diploma’s in huis:

CFS-C EL Brandmanchet op rol
Eenvoudig te monteren brandwerende manchet voor kunststofbuizen (PVC, PP, PE) en een breed scala aan standaard akoestische buizen. Denk hierbij aan afvalwater, hemelwaterafvoer en pneumatische leidingen. Universele producten voor standaard toepassingen en een maatwerk oplossing bij niet-standaard toepassingen.

CFS-C Brandmanchet
Brandwerende manchet voor het afdichten van kunststof buizen (PE, PE-HD, PVC, PVC-U) met een diameter van 50 tot 160 cm. Geschikt voor doorvoeringen in wanden en vloeren van beton, gasbeton, metselwerk en gipsplaat. Deze brandmanchetten zijn zonder gereedschap te monteren.

CFS-F FX Brandwerend schuim
Brandwerend schuim voor het afdichten van wand- en vloeropeningen bij kabels, kabelbomen, kabelgoten, kabelprofielen en gemengde doorvoeringen. Snel en gemakkelijk aan te brengen met mortelspuit. Eenvoudig te vormen tijdens het droogproces van circa 10 minuten en nadien snijdbaar. Zorgt voor een nette afwerking.

CFS-IS Brandwerende opzwellende kit
Brandwerende opzwellende kit voor losse kabels en kabelbomen. Snel en eenvoudig aan te brengen en over te schilderen.

CFS-W SG Brandwerende strips
Brandwerende wikkelstrip voor kunststof buizen (PE, PE-HD, PVC-U, PVC, PVC-C) van 50 tot 160 cm. Geschikt voor doorvoeringen in wanden en vloeren van beton, gasbeton, metselwerk en gipsplaat.

CFS-B Brandwerende band
Brandwerende bandage voor diverse isolatiematerialen en voor koperen, stalen en andere niet-brandbare buizen. Zonder gereedschap te monteren.

 

Alle brandwerende producten worden gekenmerkt in ons systeem. Wij verzorgen ook de jaarlijkse onderhouds- en inspectiebeurt voor deze producten.

Beheer, onderhoud & inspecties

Legionellapreventie

LEGIONELLAPREVENTIE
Legionella

Water is onmisbaar in ons leven. Het is daarom zaak dit schoon en veilig aan te bieden. Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor een goede aanleg en beheer van uw leidingwaterinstallatie. Tekortkomingen in een leidingwaterinstallatie kunnen de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden en de gezondheid van de gebruikers in gevaar brengen. Legionella is een ziekmakende bacterie die kan groeien in waterinstallaties in bijvoorbeeld ziekenhuizen en zwembaden. Deze bacterie is de oorzaak van de veteranenziekte en Pontiac koorts. De Legionellabacterie infecteert mensen via de luchtwegen en is voornamelijk gevaarlijk bij aerosolvorming, zoals in douches, whirlpools en koeltorens.

 

Hajnadi kan u volledig ontzorgen op het gebied van legionellapreventie, door het beheer, onderhoud en de inspecties van uw installatie voor onze rekening te nemen.

Voorkom besmetting en ziekte

Om het risico op besmetting met legionella in te perken, gelden er regels voor leidingwaterinstallaties in bijvoorbeeld ziekenhuizen en zwembaden. Deze regels zijn erop gericht om de groei en verspreiding van legionellabacteriën te voorkomen. De regelgeving heeft betrekking op de aanleg, het beheer, onderhoud en de inspecties van de installatie. Zo moet u van tijd tot tijd de waterkwaliteit monitoren door monsters te nemen. Ook heeft u bij dit type installaties een registratie- en documentatieplicht.

 

Als er bij een inspectie een verhoogde hoeveelheid legionellabacteriën aan het licht komt, dan bent u verplicht om direct actie te ondernemen om te voorkomen dat mensen blootgesteld worden aan de bacteriën. Mogelijk is dan ook een aanpassing aan de waterinstallatie nodig.

Bouwinspectie leidingwaterinstallatie

Bij aanleg van een nieuwe leidingwaterinstallatie wordt er door onze controleur op locatie een onderzoek gedaan om na te gaan of de installatie conform NEN 1006, Waterwerkbladen, ISSO-publicaties en Drinkwaterbesluit wordt aangelegd. Aan de hand van deze controle worden eventuele knelpunten in kaart gebracht. Het doel van deze inspectie vooraf is het voorkomen van verrassingen achteraf. Zo kunt u tijdig maatregelen nemen, zodat de installatie bij oplevering wél aan alle eisen voldoet. Van deze inspectie wordt een schriftelijk rapport opgemaakt.

Besmettingsanalyse

Onze besmettingsanalyses zijn erop gericht om de oorzaak van bijvoorbeeld verhoogde concentratie Legionella te achterhalen. Aan de hand van de resultaten van de analyse wordt door ons een plan van aanpak opgesteld waarin wij aangeven welke stappen u dient te doorlopen om tot een Legionella-veilige leidingwaterinstallatie te komen.

Beheer

Vanuit een inspectie en risicoanalyse creëren wij een beheerplan. In dit beheerplan nemen wij vaste maatregelen op, zoals temperatuurmetingen, spoelen van leidingen, controleren van de keerkleppen, enzovoort, welke ook naar wens door ons uitgevoerd kunnen worden.

Meerjarenonderhoudsplanning & -begroting

MJOP / MJOB

MJOP / MJOB
Direct inzicht in uw kosten d.m.v. een Meerjarenonderhoudsplanning

Een meerjarenonderhoudsplanning is een rapport dat inzicht geeft in de bouwkundige staat van een gebouw, de te verwachten onderhoudswerkzaamheden en de kosten daarvan. Daarnaast beschrijft het MJOP de huidige staat van het gebouw en alle gebouwelementen, de bijbehorende onderhoudscyclussen en investeringsbudgetten van alle vormen van onderhoud over een bepaalde periode. Een MJOP zet al uw onderhoudscontracten op een rij en geeft inzicht in de benodigde onderhoudsreserves, zodat u uw reservefonds juist kunt inschatten en veiligstellen. Standaard heeft een MJOP NEN-normen als uitgangspunt. Het MJOP moet actueel gehouden worden door middel van periodieke updates.

 

Een betrouwbare MJOP is van groot belang voor het bepalen van uw financiële positie en het doorrekenen van uw vastgoedbeleid. Voor een goede onderhoudsplanning zijn betrouwbare kostenkengetallen, levensduurinformatie en duidelijke beleidsuitgangspunten nodig.

MJOP & Conditiemeting

Het is verstandig om het opmaken van het MJOP altijd te combineren met een conditiemeting. In een conditiemeting worden alle technische installaties geregistreerd en beschrijft wanneer en welk onderhoud deze installaties nodig hebben. Een conditiemeting is een methode om een onderhoudsbegroting voor een gebouw of complex beter te onderbouwen en om een solide planning en afspraken te maken voor het onderhoud. Onderhoud kan namelijk pas plaatsvinden na een zorgvuldige inspectie. Onze gespecialiseerde inspecteurs leggen bij een conditiemeting per bouw- en installatiedeel de gebreken en veroudering vast volgens de inspectiemethodiek NEN 2767. Zo weet u zeker dat er een deskundige en betrouwbare registratie van de conditie van uw gebouw plaatsvindt. Conditiemetingen vormen een solide basis voor een gedegen exploitatie- en onderhoudsbeleid en een betrouwbaar MJOP

 

Bij Hajnadi begeleiden we al jarenlang opdrachtgevers bij het implementeren van een NEN2767 conditiemeting voor vastgoed en het opstellen van een MJOP voor vve’s.

Periodieke herkeuring MJOP

Prijzen van grondstoffen kunnen wijzigen, evenals belastingpercentages en de onderhoudsstaat van verschillende delen van de installaties. Daarom is het van belang om het MJOP periodiek te laten herzien, bijvoorbeeld elke 5 jaar. Op deze manier blijft het MJOP actueel en kunnen bepaalde werkzaamheden vooruit gehaald worden in de planning of juist uitgesteld worden en blijven uw installaties in een optimale conditie. Kosten verbonden aan een herkeuring zijn vele malen lager dan het opnieuw laten opstellen van een MJOP.

De kernpunten van een MJOP zijn:

  • Specifieke inventarisatie en analyse van het bestand en de beschikbare storingsoverzichten. Gekeken wordt naar storingsgraad en kosten o.b.v. installatiesoort, -type etc.
  • Inspectie van het gehele installatie bestand bij ieder onderhouds- en storingsbezoek. Na één onderhoudscyclus hebben wij een volledig inzicht in de technische conditie.
  • Een evenwichtige verdeling van onderhouds- en vervangingswerkzaamheden
  • Ouderdom in combinatie met beschikbaarheid van de (reserve)onderdelen.
  • Verduurzaming van het bezit
  • Veiligheid, vervanging van onveilige installatiedelen
  • Structurele problemen bij installaties verhelpen
Meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB)

Een MJOB is een begroting voor onderhoud en vervanging op de lange termijn. U weet dus exact wanneer u welke kosten kunt verwachten. Bij het opstellen van een MJOB is het belangrijk om met elkaar in overleg te gaan over uw plannen voor de komende jaren, zodat wij de MJOB hierop volledig kunnen afstemmen.

Een MJOB bevat de volgende uitgangspunten:

  • Technische levensduur van de installatie
  • Conditiemeting, indien van toepassing
  • Storingsrapportage
  • Leverbaarheid van de onderdelen
  • Onderhoudskosten
  • Veiligheid
  • Benchmark van vergelijkbare installaties

Vanzelfsprekend zijn de MJOP en de MJOB onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rapportages en analyses uit de MJOP kunnen leiden tot een mogelijke aanpassingen in de MJOB. De combinatie van een MJOP en MJOB is eigenlijk niets meer dan een activiteitenplan: wat moet u doen, wanneer moet het onderhoud uitgevoerd worden, aan welke onderdelen en biedt u bovendien een totaaloverzicht van de onderhoudskosten.

Automatiseer het klimaat van uw bedrijf

Domotica voor ondernemingen

DOMOTICA
Gemak en comfort

Het hek van uw terrein opent automatisch, de lichten in uw pand springen aan zodra u binnenkomt, de verwarming is net aangeslagen en de zonneschermen zijn automatisch gesloten omdat de zon schijnt. Dit zijn zomaar wat voorbeelden waaruit blijkt dat domotica uw bedrijf beter kan maken. Kiest u voor domotica, dan kiest u voor extra gemak en productiviteit.

Een veiligere werkomgeving met domotica

Een belangrijke reden dat bedrijven domotica aanschaffen, is veiligheid. Zo kunt u bijvoorbeeld via uw telefoon de beveiligingscamera’s bekijken en alle deuren in één keer op slot doen. Op het gebied van inbraakveiligheid biedt domotica de optie om na sluiting of bij vakantie de lichten in uw pand te bedienen. Op die manier hebben inbrekers het idee dat er altijd iemand aanwezig is.

 

Ook wat betreft brandveiligheid biedt domotica meerwaarde. Zo kunnen in geval van brand allerlei geautomatiseerde processen in werking worden gesteld die uw overlevingskansen vergroten en eventuele schade beperken.

Bespaar kosten op energie

Dankzij een bijbehorende app leert domotica u meer over uw energieverbruik. Zo verkrijgt u inzicht in de onderdelen van het gebouw die veel energie verbruiken. Of zelfs verspillen. U kunt daarbij ook instellen dat verschillende apparaten die energie verbruiken pas aangaan wanneer iemand aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan het licht, de airco en de verwarming. Maar ook ramen die zich sluiten zodra het regent, gordijnen die opengaan zodra het ochtend wordt en zonwering die reageert op de weersomstandigheden. U kunt het zo gek niet bedenken, of u kunt het automatisch laten aansturen met domotica.

Verhoogde productiviteit

Met domotica kunt u meerdere processen in uw bedrijf automatiseren, waardoor u zich kunt richten op waar u goed in bent: uw werk. Dit levert niet alleen extra gemak, veiligheid en kostenbesparing op, maar ook tijd en energie. Met andere woorden: uw productiviteit wordt hoger. En u hoeft zich niet bezig te houden met of het licht wel uit is of dat de deuren goed afgesloten zijn.

 

Al met al verbetert domotica voor bedrijven de productiviteit, duurzaamheid en veiligheid aanzienlijk. Niet alleen kunt u rekenen op extra comfort, maar ook uw veiligheid en energieverbruik zullen verbeteren.

Life cycle cost analysis van uw systemen

Total Cost of Ownership (TCO)

TCO
Total Cost of Ownership (TCO)

TCO, of Total Cost of Ownership maakt alle kosten van een klimaatinstallatie inzichtelijk. Het gaat hierbij niet enkel om de aanschaf, maar ook om de kosten van het gebruik gedurende de hele levenscyclus. TCO geeft u dus inzicht in de totale kosten van een installatie en de kostenvoordelen op de lange termijn, waardoor u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Wij adviseren en geven u inzicht in de TCO van uw installatie. Wij werken hiervoor meerdere duurzame installatieconcepten uit, rekening houdend met alle componenten. U krijgt inzicht in de levensduur van uw installatie en de kosten die daaraan verbonden zijn, zoals de aanschafkosten, energiekosten, onderhoudskosten en vervangingskosten op basis van de MJOP.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Hajnadi staat voor u klaar. Laat hier uw bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Naam verplicht

    E-mail verplicht

    Telefoonnummer verplicht

    Straatnaam & Huisnummer verplicht

    Postcode verplicht

    Woonplaats verplicht

    Uw bericht