Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Onderhoud cv-ketel

Het (levens)belang van preventief onderhoud

Bezuinigen op het preventief onderhoud van uw cv-ketel of combiketel kan u duur komen te staan. U beperkt er de levenstijd van uw ketel mee, stookt onzuinig en loopt een verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging. Wist u dat 46 procent van alle koolmonoxideongevallen gebeurt met een cv-installatie? Goed onderhoud is dus letterlijk van levensbelang.

Waarom is periodiek onderhoud belangrijk?

Periodiek onderhoud verkleint niet alleen de kans op storingen, maar zorgt er ook voor dat uw ketel efficiënter werkt. Daardoor bespaart u energie. Een goed onderhouden ketel gaat bovendien langer mee.

Een niet goed afgestelde of slecht onderhouden ketel kan ook nog eens veel koolmonoxide (CO) produceren. Koolmonoxide is een geurloos gas en is in hoge concentraties dodelijk. Het is daarom belangrijk dat uw cv-monteur ook uw rookgasafvoerkanaal controleert op lekken en een CO-meting verricht.

Tot slot behoort periodiek (jaarlijks of tweejaarlijks) onderhoud vaak tot de garantievoorwaarden van de toestelfabrikant. Dus ook als u een nieuwe ketel hebt, is het verstandig toch gelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Ook al is de kans op storingen en gebreken de eerste jaren betrekkelijk klein.

Onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract, of zoals wij het noemen: serviceabonnement, bent u verzekerd van regelmatig onderhoud aan uw cv- of combiketel. Wij nemen zelf contact met u op om een afspraak te maken als uw ketel toe is aan een onderhoudsbeurt. U bepaalt zelf de onderhoudsfrequentie: ieder jaar of om de twee jaar (standaard).

We hebben, zoals u kunt zien, verschillende soorten serviceabonnementen. De arbeidskosten en voorrijkosten bij een onderhoudsbeurt zijn altijd inbegrepen. Ook kunt u altijd rekenen op 24-uursservice in het geval van storingen, waarbij we geen voorrijkosten rekenen. Het onderhoud bestaat uit het reinigen, controleren en afstellen van de cv-ketel.

Zit u liever niet aan een contract vast? Dan kunt u ook kiezen voor losse onderhoudsbeurten. Een eenmalige onderhoudsbeurt kost 95 euro. Dat bedrag is inclusief één uur arbeid en voorrijkosten, maar exclusief eventuele materiaalkosten.

Behalve voor uw cv-ketel of combiketel kunt u bij ons ook een serviceabonnement afsluiten voor uw gasboiler, keuken- of badgeiser, zonneboiler, warmteterugwininstallatie, mechanische ventilatie, warmtepomp en aircosysteem.

OK CV, het label voor veilig en zuinig stoken

Als u een serviceabonnement afsluit bij Hajnadi Installatietechniek, sluit u een onderhoudscontract af bij een erkend installateur, die bovendien in het bezit is van het keurmerk OK CV, dat nog een stapje verder gaat.

Onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid wijst namelijk uit dat:

“… 46% van de (koolmonoxide)ongevallen gebeurt met een cv-installatie; het merendeel modern en goed onderhouden.”

In het onderzoeksrapport lezen we verder het volgende:

“Uit analyse van ongevallen met koolmonoxide blijkt dat bij de meeste ongevallen de installaties nieuw waren of door een professionele installateur periodiek onderhouden werden, voordat het misging.”

Hieruit kunnen we opmaken dat zelfs periodiek onderhoud door een erkend installateur geen garantie is voor uw veiligheid. OK CV is hét kwaliteitslabel voor cv-onderhoud. Een door OK CV gecertificeerd installatiebedrijf als Hajnadi Klimaattechniek heeft tijdens de onderhoudsbeurt extra oog voor zuinigheid en veiligheid. Een geruststellende gedachte.

Wilt u weten welk servicecontract het beste aansluit bij uw situatie en wensen?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.