Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Feestdagen zijn ook een feest voor inbrekers. 10 tips om uw huis extra te beschermen tegen inbraken tijdens de feestdagen.

De kans dat er in uw woning ingebroken wordt, is aanzienlijk hoger tijdens feestdagen zoals kerst en nieuwjaar. Veel mensen vieren deze feestdagen namelijk bij familie of buitenshuis, waardoor het inbraakrisico op deze dagen tot wel 124% hoger ligt dan op normale dagen. Feestdagen zijn dus dé ideale gelegenheid voor inbrekers om hun slag te slaan. Bent u ook van plan om de feestdagen elders door te brengen? Lees dan vooral verder voor wat handige tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om in uw woning in te breken.

1. Controleer of al uw deuren en ramen goed gesloten zijn en alle sloten op slot zijn.

Veel inbraken vinden plaats doordat men achteloos een deur achter zich dichttrekt, zonder deze eerst op slot te draaien. Zo maakt u het inbrekers heel gemakkelijk om met een pasje tussen het kozijn het slot in te drukken, of door de brievenbus uw deur open te maken. Check dus altijd even of alle buitendeuren ook daadwerkelijk op slot zijn!

2. Sluit ramen en deuren en haal de sleutels uit sloten.

Wanneer u uw deuren heeft afgesloten, vergeet dan niet de sleutels uit het slot te halen, vooral niet bij de achterdeur. Inbrekers kunnen dan namelijk heel gemakkelijk een raam inslaan of een gat boren om de sleutel in het slot om te draaien en zo binnen te dringen. Haal alle sleutels uit de sloten en berg deze uit het zicht op in een veilige plek in uw woning. Heeft u voor noodgevallen een reservesleutel onder een mat of bloempot in de tuin liggen? Haal deze dan ook weg als u niet thuis bent tijdens de feestdagen. Dit zijn namelijk de eerste plekken waar een inbreker zal zoeken naar een reservesleutel.

3. Laat uw woning verlicht achter.

Een verlicht huis is een bewoond huis. Wek de indruk dat u thuis bent door in verschillende ruimtes de lampen aan te laten voordat u vertrekt naar uw kerstfeest. Gelegenheidsinbrekers zijn geneigd om verlichte woningen links te laten liggen, dus met deze gemakkelijke handeling kunt u de kans op inbraak al aanzienlijk verkleinen. Vertrekt u al vroeg op de dag? Dan kunt u ook gebruik maken van tijdschakelaars om uw verlichting aan te laten gaan als het donker wordt buiten om zo de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Zorg er ook voor dat de buitenzijde van uw woning goed verlicht is. Inbrekers houden er namelijk niet van om gezien te worden.

4. Lok geen inbrekers met uw dure spullen.

Als het mogelijk is om vanaf de straat uw woning in te kijken, zorg er dan vooral voor dat dure spullen zoals laptops en tablets uit het zicht opgeborgen worden voordat u weggaat.

5. Laat de buren weten dat u weg bent.

Zijn uw buren wel thuis met de feestdagen? Laat hen dan vooral weten dat u van huis bent, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.

6. Haal mogelijke “klimattributen” uit uw tuin weg.

Vuilcontainers, ladders of tuinmeubilair zijn de favoriete opstapjes voor inbrekers om op uw dak of balkon te klimmen. Zet deze spullen dus vooral in uw schuur of berging voordat u vertrekt van huis voor een langere tijd. Zorg er ook voor dat de schuur goed op slot zit, zodat inbrekers niet bij spullen kunnen komen waarmee ze gemakkelijk uw woning kunnen binnenkomen.

7. Gaat u meerdere dagen weg met de feestdagen? Zorg er dan voor dat de brievenbus niet uitpuilt.

Aan een steeds voller wordende brievenbus kunnen inbrekers gemakkelijk zien dat er langdurig niemand aanwezig is in uw woning. Gaat u meerdere dagen weg met de feestdagen? Zorg er dan voor dat iemand uw brievenbus tussendoor leegt, zodat de post zich niet opstapelt in en rondom uw brievenbus.

8. Wees voorzichtig met social media en zet uw antwoordapparaat uit.

U bent actief op social media? Inbrekers maken ook graag gebruik van Facebook en Twitter om te zien wat u van plan bent met de feestdagen! Check daarom goed de privacy instellingen van uw berichten en accounts en let goed op wat u op social media plaatst.

Heeft u een vaste telefoon met antwoordapparaat? Schakel het antwoordapparaat dan uit voor u van huis gaat. Inbrekers kunnen namelijk heel gemakkelijk naar uw vaste nummer zoeken door naar uw naambordje te kijken. Zij bellen dan naar uw thuisnummer en wanneer u niet opneemt, weten ze meteen zeker dat u van huis bent.

9. Wordt lid van een buurtpreventiegroep of start een WhatsApp groep met uw buren.

Sociale controle zorgt ervoor dat er minder inbraken in uw wijk plaatsvinden. In wijken waar bewoners zijn aangesloten bij een buurtpreventiegroep of WhatsApp groep vinden aanzienlijk minder inbraken plaats, omdat buurtbewoners elkaar of de politie eerder waarschuwen als men iets verdachts ziet.

10. Upgrade uw huisbeveiliging met een slim alarmsysteem

Direct op de hoogte gebracht worden van ongewenst bezoek als u niet thuis bent? Dan is een slim alarmsysteem de oplossing. Door middel van SMS, smartphone app of e-mail laat een slim alarmsysteem u meteen weten als er iemand uw woning probeert binnen te dringen. Zo kunt u ook op afstand meteen actie ondernemen. Hajnadi kan u als erkend installatiebedrijf uitgebreid informeren over slimme alarmsystemen.

Bent u benieuwd hoe aantrekkelijk uw wijk eigenlijk is voor inbrekers?
Op de website Misdaad in Kaart kunt u precies zien hoe vaak en waar er in de afgelopen maanden in uw wijk is ingebroken.

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en passend advies.