Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Belangrijk nieuws voor uw beveiligingssystemen: Alarmdoormelding via telefonie stopt definitief per 1 december 2023

Bent u eigenaar van een woning of bedrijfspand met een alarmsysteem? Dan is het belangrijk om even goed na te kijken of uw systeem alarmdoormeldingen doet via een analoge telefoonlijn. Het doorgeven van alarmdoormeldingen via een telefoonlijn stopt namelijk per 1 december 2023, wat betekent dat uw alarmsysteem geen meldingen meer kan doorgeven aan de alarmcentrale. Het gaat hierbij o.a. om de PSTN- en ISDN-lijnen. Heel belangrijk dus om uw alarmsysteem tijdig om te laten zetten zodat de alarmdoormeldingen over IP (internet) en/of 4G of 5G gemaakt kunnen worden. Zo maakt u uw alarmsysteem weer klaar voor de toekomst en bent u ervan verzekerd dat het systeem optimaal werkt om uw eigendommen veilig te houden.

Waarom deze verandering en wat zijn de gevolgen voor mijn alarmsysteem?

Met de opkomst van glasvezelnetwerken wordt de bestaande koperen telefoonlijn langzaam uitgefaseerd. Glasvezel biedt namelijk veel meer mogelijkheden en is beter geschikt voor alle toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de communicatietechniek. KPN is daarom ongeveer 2,5 jaar geleden begonnen met het informeren van klanten over het stoppen van ISDN-diensten. Daarnaast wilde men ook graag van ISDN af omdat dit een relatief dure dienst is die bovendien gebruik maakte van verouderde technieken. Door de opkomst van de veelzijdige én goedkopere VolP-telefonie zijn de prijzen van ISDN nog meer onder druk komen te staan, waardoor nu ook andere grote providers zoals T-Mobile, besloten hebben om hun 2G en ISDN-diensten volledig af te schaffen per 1 december 2023.

Heeft u dus een ISDN-alarmsysteem, of een systeem dat gebruik maakt van 2G (zogenaamde machine to machine (M2M)) verbindingen om alarmdoormeldingen te maken, dan moet u dit jaar actie ondernemen.

Wat moet ik nu doen om mijn alarmsysteem functionerend te houden?

Zoals al eerder benoemd houdt dit concreet in dat ISDN- en 2G-alarmsystemen vanaf 1 december 2023 niet meer kunnen doormelden naar de alarmcentrale. Mensen met ISDN-alarmsystemen wordt dan ook dringend geadviseerd om hun alarmsystemen over te laten zetten naar bijvoorbeeld IP. Beveiligingsinstallateurs zoals Hajnadi kunnen u helpen om uw systeem direct om te bouwen naar IP en/of 4G of 5G. Heeft u een alarmsysteem dat gebruik maakt van het 2G netwerk, dan adviseren wij om over te stappen op systemen die op zijn minst geschikt zijn voor 4G. Zo kunt erop vertrouwen dat uw alarmsysteem ook in de toekomst nog veilig zijn werk kan doen. Naast de levering, installatiewerkzaamheden, het aan- en afmelden van doormeldingen naar de alarmcentrale en onderhoud aan uw systeem, kan Hajnadi u als eindgebruiker ook op dit gebied volledig adviseren en ontzorgen.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw alarmsysteem?

Neem dan contact met ons op. Onze beveiligingsadviseurs helpen u graag om de juiste oplossing voor uw specifieke situatie te vinden!