Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

5 inbraakpreventietips om het inbrekers lastig te maken

Natuurlijk wilt u uw woning en inboedel goed beschermen tegen inbrekers. Naast professionele maatregelen zoals het installeren van een alarmsysteem en camerabewaking, zijn er ook eenvoudigere maatregelen die u kunt treffen om het dievengilde af te schrikken.

In deze blogpost doen we u vijf inbraakpreventietips aan de hand, waarmee u de kans op een woninginbraak aanzienlijk verkleint.

1. Zet inbrekers in de spotlight

Inbrekers opereren vanzelfsprekend graag in de luwte. Buitenverlichting met een bewegingsmelder of dag-nachtsensor schrikt gelegenheidsdieven af. Voor uw binnenverlichting kunt u denken aan een tijdschakelaar, zodat inbrekers in de veronderstelling zijn dat u thuis bent.

2. Maak het ze niet té gemakkelijk

Inbrekers zijn opportunisten en gebruiken alles wat voorhanden is om in uw woning te komen. U kunt afvalcontainers en ladders dan ook het beste opbergen in een afgesloten(!) schuur of tuinhuisje.

3. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Inbraakwerend hang- en sluitwerk op ramen en deuren vormt de eerste verdedigingslinie tegen inbrekers. Het werkt niet alleen preventief, maar ook vertragend. Hoe langer een inbreker nodig heeft om binnen te komen, des te groter is de kans dat hij wordt betrapt of het voor gezien houdt.

4. Houdt uw sleutels bij u

Goed sluitwerk schiet natuurlijk aan zijn doel voorbij als u inbrekers letterlijk de sleutel tot uw woning in handen geeft. Laat een sleutel daarom nooit aan de binnenkant op het slot steken. ‘Verstop’ uw (reserve)sleutel ook niet op voor de hand liggende plaatsen als onder uw deurmat.

Voorzie uw sleutelbos niet van uw adres, maar zet er liever uw (mobiele) telefoonnummer op dat een eventuele vinder kan bellen als u uw sleutels verloren bent. Als diegene belt, kunt u beter niet uw adres doorgeven en is het verstandiger om de sleutels zelf op te halen.

5. Sluit u aan bij een buurtapp

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-buurtpreventiegroep. Buren informeren elkaar in zulke besloten chatgroepen over verdachte personen en omstandigheden in de buurt. Inbrekers laten deze buurten dan ook liever links liggen.

Uw huis optimaal beveiligen tegen inbraak doet u met een goed alarmsysteem of camerasysteem. Wilt u weten welk beveiligingssysteem het beste bij uw woonsituatie en wensen aansluit?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.