Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Uw woning beter beveiligen? Welk alarmsysteem past het beste bij u?

U wilt uw woning beter beveiligen tegen ongewenste indringers, maar met het grote aanbod aan alarmsystemen, camerabeveiliging en detectoren kan het al snel moeilijk worden om de juiste keuze te maken die past bij uw specifieke woonsituatie en veiligheidswensen. In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten voordat u een alarmsysteem kiest.

Keuzestress voorkomen: wat zijn uw wensen en mogelijkheden?

Elk alarmsysteem heeft tal van verschillende opties en mogelijkheden. Ook is het mogelijk om verschillende onderdelen aan elkaar te koppelen, zoals het verbinden van een slim alarmsysteem met camerabewaking, of buitenbeveiliging. Veel mogelijkheden zijn natuurlijk ook afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen wat uw wensen zijn en hoe het systeem geïnstalleerd kan worden in uw woning. Aan de hand van drie belangrijke vragen kunt u beter zicht krijgen op welk systeem het meest geschikt is voor u:

1. Hoe moet het nieuwe alarmsysteem aangesloten worden aan het netwerk en hoe wilt u de alarmmeldingen ontvangen?

De meeste alarmsystemen bestaan uit meerdere, draadloze onderdelen. Per alarmsysteem is deze koppeling namelijk anders. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit aansluiting via internet, een mobiel netwerk of via een vaste telefoonlijn. Elk systeem heeft zo zijn voor- en nadelen.

> Internet: De meeste slimme alarmsystemen maken gebruik van wifi en kunt u gemakkelijk bedienen met een app vanaf uw smartphone of tablet. Deze slimme alarmsystemen bieden hierdoor de meeste mogelijkheden voor u als gebruiker. Wilt u overal en altijd toegang hebben tot uw beveiligingssystemen? Kies dan voor een systeem dat gebruik maakt van een (wifi) internetverbinding.

> Mobiel netwerk: Een alarmsysteem dat werkt via een mobiel netwerk maakt meestal gebruik van een eigen simkaart. Een alarm met simkaart waarschuwt u via een SMS of telefonische oproep.

> Vaste telefoonlijn: Een alarmsysteem dat is aangesloten op een vaste telefoonlijn belt vooraf ingestelde telefoonnummers bij een alarmmelding. Bij dit systeem is het mogelijk om verschillende telefoonnummers in te stellen, waardoor iedereen tegelijkertijd op de hoogte gebracht wordt in het geval van inbraak of onraad. Voor deze optie heeft u ook niet per sé een smartphone nodig.

Het is naast bovenstaande opties ook mogelijk en veelal gebruikelijk om een gecombineerde aansluiting te maken voor uw alarmsysteem. In het geval van het wegvallen van een verbinding wordt er door het systeem direct overgeschakeld naar het reservenetwerk. Zo bent u altijd gegarandeerd van een constante verbinding, wat natuurlijk zeer noodzakelijk is in het geval van inbraak of brand.

De aansluiting, de verschillende onderdelen van het alarmsysteem en uw wensen voor het ontvangen van alarmmeldingen bepalen dus in grote mate welke alarmsystemen geschikt zijn voor u.

2. Hoe wilt u uw alarmsysteem gaan bedienen?

Alarmsystemen kunnen op uiteenlopende manieren bediend worden: via een bedieningspaneel met fysieke knoppen, via een touchscreen bedieningspaneel, of bediening via een app. Waar uw voorkeur naar uitgaat is natuurlijk heel persoonlijk, maar de apparaten die u bezit waarmee u het alarmsysteem wilt bedienen zijn wel bepalend voor welk alarmsysteem bij uw situatie en wensen past.

3. Wat wilt u precies beveiligen en welke accessoires heeft u hierbij nodig?

De basis van een alarmsysteem bestaat meestal uit de volgende onderdelen: bewegingsmelders, magneetcontacten voor op deuren of ramen en een algemeen bedieningspaneel. Zoals al eerder benoemd zijn de meeste alarmsystemen uit te breiden of te koppelen aan andere beveiligingsaccessoires, zoals brand- of rookmelders, sirene, beveiligingscamera’s of extra sensoren. De mogelijkheden voor het koppelen verschillen ook per alarmsysteem, dus is het zeer belangrijk dat u eerst op een rijtje zet wat en hoe u precies wilt beveiligen thuis.

Door middel van bovenstaande vragen te beantwoorden kunt u een zo compleet mogelijke wensenlijst samenstellen voor uw complete huisbeveiliging. Met deze wensenlijst kunnen onze beveiligingsexperts prima aan de slag om voor u het meest geschikte totaalpakket voor uw alarmsysteem te creëren.

Weet u al wat en hoe u uw woning beter wilt beveiligen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk beveiligingsadvies.