Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Wat is de beste huisbeveiliging voor mij?

Een alarmsysteem of camerabewaking?

Alarmsystemen en camerasystemen worden vaak in één adem genoemd. Hoewel de twee vaak hand in hand gaan, zijn er karakteristieke verschillen tussen de twee beveiligingssystemen. Welke vorm van huisbeveiliging is het meest geschikt voor u? Een alarmsysteem, bewakingscamera’s of wellicht beide?

Buitencamera’s vormen de eerste verdedigingslinie tegen het dievengilde. Ze signaleren verdachte activiteiten rondom uw huis. Er gaat bovendien een preventieve werking van uit. Een buitencamera zal de gelegenheidsinbreker al snel afschrikken. Maar niet elke inbreker laat zich intimideren door een bewakingscamera.

Alarmsysteem

Wilt u uw woning en waardevolle inboedel optimaal beschermen? Kies dan voor een (gecertificeerd) alarmsysteem. Er zijn diverse soorten alarmsystemen, van basaal tot zeer uitgebreid. Sensoren op ramen en deuren signaleren wanneer iemand uw woning binnen probeert te dringen. (Bewegings)sensoren binnenshuis detecteren activiteit in bepaalde zones. Er gaat vervolgens een luide alarmbel af, waardoor de binnendringer weet dat hij is opgemerkt. Dit zal de meeste inbrekers afschrikken, waardoor de waarde van de buit beperkt zal zijn. Zodra het alarm afgaat, krijgt u een melding van de (poging tot) inbraak op uw telefoon. U kunt ook opteren voor een verbinding met een meldkamer, die kan reageren op de inbraakmelding. U kunt ook kiezen voor een stil alarm, op voorwaarde dat u of iemand anders direct actie kan ondernemen.

Camerasysteem

Nu vraagt u zich misschien af: wat heb ik aan een camerasysteem als ik al een alarmsysteem heb? Net als een alarmsysteem zorgt een camerasysteem voor gemoedsrust. Ook van een beveiligingscamera gaat een preventieve werking uit; hun aanwezigheid zal de meeste inbrekers afschrikken. Via een mobiele app kunt u live meekijken in en om uw woning.

Verder dienen beveiligingscamera’s een ander doel dan een alarmsysteem. Waar een alarmsysteem detecteert en alarmeert, worden bewakingscamera’s ingezet voor verificatie- en identificatiedoeleinden. Bij een alarmering kunt u met een beveiligingscamera nagaan of er echt iets aan de hand is, of dat er sprake is van loos alarm. Verder kunnen camerabeelden helpen bij het identificeren en opsporen van de daders.

Camerasysteem en/of bewakingssysteem?

Als er niet voortdurend iemand meekijkt en onmiddellijk kan ingrijpen, hebt u weinig aan enkel camerabeveiliging. Een alarmsysteem is dan ook meestal de eerste keus voor huisbeveiliging. Gekoppeld aan een camerasysteem, beschikt u over een complete oplossing voor detectie, verificatie en identificatie.

Wilt u weten meer weten over huisbeveiliging? Of wilt u weten welke beveiligingsoplossing het beste aansluit bij uw situatie en wensen?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.