Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Weet wie u binnenlaat! Is uw bedrijfspand wel optimaal beveiligd tegen inbraak? Lees onze 8 tips en verbeter de beveiliging van uw bedrijfspand!

Vanaf 1 mei zijn de Nationale Inbraakpreventie Weken van start gegaan. Deze Nationale Inbraakpreventieweken hebben als doel om inbraakpreventie bij particulieren en ondernemers extra onder de aandacht te brengen. Want er is niets zo belangrijk als uw veiligheid, thuis én in uw onderneming. In dit blog willen wij daarom aandacht besteden aan inbraakpreventie voor bedrijfspanden, want ook deze panden zijn een geliefd doelwit voor inbrekers. Lees onze 5 tips voor een waterdichte beveiliging van uw bedrijfspand.

Elke dag ruim 40 inbraken in bedrijfspanden

Volgens CBS-cijfers daalden de afgelopen 10 jaar het aantal diefstallen en inbraken bij bedrijf van 35.000 tot 15.000 per jaar. Op zich een hele mooie ontwikkeling, maar toch worden in Nederland elke dag tot wel 40 ondernemers het slachtoffer van inbraak. Ook voor ondernemers kan diefstal en inbraak een zeer grote impact hebben. Diefstal van essentiële producten, apparaten of informatie kan zelfs uw hele onderneming in gevaar brengen. Maak het inbrekers dus vooral niet te makkelijk! Maar waar moet u als ondernemer nu precies op letten? En hoe bepaalt u de inbraakrisico’s van uw bedrijfspand?

8 Tips om uw bedrijf beter te beveiligen

Het belangrijkste startpunt van inbraakpreventie is het weren van ongewenste gasten in uw bedrijfspand. Daarom is het belangrijk dat u weet wie er binnenkomt. Een goede toegangscontrole en beveiliging in en rondom uw bedrijfspand is daarom essentieel. Hieronder zetten we een aantal beveiligingshulpmiddelen op een rij waarmee u uw bedrijfsbeveiliging inzichtelijk en waterdicht kunt maken:

1. Toegangscontrolesysteem: Van inchecksysteem met pasjes, tot en met receptie of controlepost met beveiligers; toegangscontrole bestaat er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de omvang en inrichting van uw bedrijfspand zijn er verschillende soorten toegangscontrole mogelijk. Toegangscontrole biedt u direct inzicht in wie er in uw bedrijf binnenkomt en verblijft, maar heeft ook een afschrikkende functie voor ongewenste gasten.

2.Toegangspasjes: Door het toegangscontrolesysteem te combineren met toegangspasjes kunt u direct zien wie er aan het werk is, wie er op bezoek is en wie er helemaal niet thuishoort binnen uw bedrijfspand. Ook zijn toegangspasjes een goede manier om identiteitsfraude te voorkomen.

3.Beveiligingscamera’s: Met camera’s kunt u letterlijk én figuurlijk een oogje in het zeil houden. U heeft hiermee real-time inzicht in de aanwezige personen en profiteert daarnaast nog van het afschrikkende effect van zichtbare beveiligingscamera’s.

4. Alarmsystemen en bewegingsdetectors: Mochten de toegangscontrolesystemen en beveiligingscamera’s de inbrekers toch niet tegenhouden, dan zorgen de bewegingsdetectors en alarmsystemen voor een vlotte alarmering, zodat de ongewenste gasten hopelijk snel het hazenpad nemen, of in ieder geval geregistreerd worden op video voor verdere vervolging.

5. Hekken, slagbomen, toegangspoortjes en verlichting: Het tegenhouden van inbrekers begint uiteraard met de toegang tot uw terrein en bedrijfspand. Sluit daarom uw terrein en bedrijfspand goed af, bijvoorbeeld door middel van hekken, slagbomen en toegangspoorten. Is buiten uw bedrijfspand alles donker wanneer de laatste medewerker naar huis gaat? Inbrekers zijn dol op donkere plekken! Zorg daarom ook voor een goed verlichte omgeving op uw terrein en rondom uw bedrijfspand, zoals goede buitenverlichting met een schemer- of bewegingssensor bij alle toegangsdeuren en ramen.

6. Zet waardevolle spullen achter slot en grendel: Mocht het inbrekers tóch lukken om binnen te komen, maak het ze dan extra lastig door belangrijke en waardevolle spullen achter slot en grendel te zetten buiten werktijden. Berg laptops, waardepapieren, cash geld, gereedschappen en belangrijke bedrijfsinformatie altijd goed op in een inbraakwerende kluis en versleutel uw ICT-systemen tegen digitale inbraak.

7. Goed sleutelbeheer:U denkt er liever niet aan: dat uw eigen medewerkers u zouden bestelen. Helaas gebeurt dit toch best vaak. Zorg er daarom voor dat slechts een beperkt aantal medewerkers de sleutel hebben tot uw bedrijfspand of terrein en houdt dit goed bij in een sleutelplan. Heeft u heel veel sleutels om op te bergen?

8. Licht uw medewerkers in over alle veiligheidsmaatregelen in en rondom het bedrijfspand: De juiste voorlichting van uw medewerkers speelt een belangrijke rol bij preventieve veiligheid. Zorg er dus voor dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de beveiligingsprotocollen en dat ze snel en direct kunnen handelen in het geval van onveilige situaties en ongewenste indringers.

Vraag het onze beveiligingsexperts

Wilt u weten hoe goed uw bedrijfspand beveiligd is tegen inbraak? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies van onze beveiligingsexperts!