Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Uw woning verduurzamen en klaarmaken voor de toekomst? Duurzaam Thuis Limburg maakt het mogelijk!

U bent woningeigenaar of huurder van een bestaande woning en u wilt uw woning goedkoper, duurzamer of gebruiksvriendelijker maken? Dan hebben wij goed nieuws! Duurzaam Thuis is een stimuleringsregeling van de overheid die ondersteuning biedt bij het verduurzamen of levensloopbestendig maken van uw woning door middel van leningen. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp om uw woning minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en energie te besparen. Of bijvoorbeeld het installeren van een inloopdouche zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen in uw huis. Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis maakt het mogelijk!

Verduurzaming mogelijk maken voor iedereen

We moeten allemaal verduurzamen. En het liefst zo snel mogelijk. De energietransitie is een van de belangrijkste doelstellingen van de overheid, echter is het vanwege financiële redenen niet altijd voor iedereen mogelijk om te investeren in het verduurzamen van hun woning. Vandaar dat in 2020 de stimuleringsregeling Duurzaam Thuis in het leven is geroepen. Via deze regeling biedt de overheid per provincie leningen met gunstige rentes aan woningeigenaren en huurders van bestaande woningen (geen nieuwbouw) voor het verduurzamen of levensloopbestendig maken van hun woning. Bij verduurzaming kunt u bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van de isolatie, het zelf kunnen opwekken van energie, of het terugdringen van waterverbruik. Bij het levensloopbestendig maken van uw woning is de lening in te zetten voor bijvoorbeeld het installeren van een inloopdouche, het verwijderen van drempels, of het verplaatsen van de badkamer naar de begane grond, voor een betere toegankelijkheid. Als particuliere woningeigenaar of huurder van een bestaande woning kunt u voor maximaal 5 leningen in aanmerking komen.

Welke soort leningen en rentetarieven zijn er?

Duurzaam Thuis leningen kunnen aangevraagd worden bij de Provincie Limburg en worden verstrekt en beheerd door Simuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Er zijn 3 verschillende soorten Stimuleringsleningen beschikbaar:

1. Onderhandse Stimuleringsregeling (voor woningeigenaren en huurders)
Hiervoor kunt u in aanmerking komen als het te lenen bedrag maximaal € 25.000 is en u en/of uw partner jonger zijn dan 75 jaar. Particuliere woningeigenaren en huurders die de eenmalige investeringskosten in de productie-installatie binnen een postcoderoos willen financieren komen in aanmerking voor een onderhandse Stimuleringsregeling. Het rentetarief voor deze lening is 2% of 1,5% indien u (voor minimaal €1250) levensloopbestendigheidsmaatregelen of isolerende maatregelen uitvoert.

2. Hypothecaire Stimuleringsregeling (uitsluitend voor woningeigenaren)
Hiervoor komt u in aanmerking als het te lenen bedrag meer dan € 25.000 is (met een maximum van € 35.000) en/of u of uw partner 76 jaar of ouder is. Het rentetarief voor deze lening is 1,1% of 0,6% indien u (voor minimaal €1250) levensloopbestendigheidsmaatregelen of isolerende maatregelen uitvoert. Bij het afsluiten van een hypothecaire lening betaalt u eenmalig €850 afsluitkosten aan SVn en de notariskosten voor het opstellen van een hypotheekakte.

3. Verzilverlening
Voor deze lening komt u in aanmerking als u particulier woningeigenaar bent en minimaal de leeftijd van 10 jaar vóór de wettelijke AOW-leeftijd heeft bereikt en u zelf de woning bewoont. Indien u een partner heeft, moet de verzilverlening gezamenlijk worden afgesloten. De partner moet dan ook voldoen aan de voorwaarden van de Verzilverlening. Het rentetarief van de Verzilverlening is 1,7%. Bij het afsluiten van een Verzilverlening betaalt u eenmalig €475 afsluitkosten aan SVn en de notariskosten voor het opstellen van de hypotheekakte.

Hoe kan ik een Duurzaam Thuis Stimuleringslening aanvragen?

U kunt een aanvraag indienen door hier online het aanvraagformulier in te vullen. De Provincie Limburg behandelt vervolgens uw aanvraag op volgorde van binnenkomst. Als uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet, kent de Provincie Limburg uw lening voorlopig toe. De lening is dan echter nog niet definitief. Wanneer uw aanvraag door de Provincie Limburg is goedgekeurd dient u uw aanvraag in bij SVn. Hoe u uw aanvraag bij SVn kunt indienen staat in uw toewijzingsbrief van de Provincie Limburg. Vervolgens beoordeelt SVn of uw aanvraag haalbaar is. Is dit het geval, dan ontvangt u hierover bericht van SVn en kunt u een offerte ontvangen voor de lening. Deze offerte moet u vervolgens binnen 3 weken ondertekenen en terugsturen naar SVn. Uw leenbedrag komt na goedkeuring beschikbaar in een bouwdepot, waarmee u direct aan de slag kunt.

Interesse in een lening van Duurzaam Thuis? Ga dan snel naar de website voor meer informatie: https://www.duurzaamthuislimburg.nl/