Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Wintertijd = Inbraaktijd! Is uw woning, bedrijfspand wel goed genoeg beveiligd voor de donkere dagen?

Nu het winterseizoen is aangebroken en het steeds vroeger donker wordt, is daarmee het ultieme seizoen voor inbraken ook weer van start gegaan. Tijdens de donkere maanden, maar vooral ook in de periode rond de feestdagen moet u extra alert zijn op inbraken. Ook is het aantal inbraken in grensgebieden langs de Duitse en Belgische grens sinds het ingaan van de wintertijd flink gestegen. Alle reden dus om de beveiligingsmaatregelen rondom uw woning of bedrijfspand nog even goed na te lopen. In dit blog artikel geven we u een paar handige tips om inbrekers buiten de deur te houden.

Inbraakpreventie

De kans op een inbraak in uw woning of bedrijfspand is, naast de locatie, ook afhankelijk van een aantal factoren: het type en de bereikbaarheid van uw pand, uw inboedel, aanwezigheid in het pand en of er beveiligingssystemen zoals buitenverlichting, alarmsystemen en camerabewaking aanwezig is in en om uw pand.

Twijfelt u of uw pand goed beveiligd is? Wellicht kunnen onderstaande praktische tips u helpen om te bepalen of u actie moet ondernemen:

Tip 1: Kijk kritisch naar de verlichting in en rondom uw pand.

Donkere hoeken, stegen en paden rondom uw pand scheppen gelegenheid voor inbrekers om ongezien binnen te glippen. Zorg daarom altijd voor voldoende verlichting.

Tip 2: Controleer het aanwezig hang- en sluitwerk

Controleer het bestaande hang- en sluitwerk van de deuren, ramen en overige poorten of ingangen van uw pand. Werkt alles nog naar behoren? Zijn er geen defecte of versleten sloten en sluit alles goed af? Zorg ervoor dat al uw sloten goedgekeurd en op orde zijn.

Tip 3: Maak gebruik van tijdschakelaars

Met behulp van tijdschakelaars kunt u heel gemakkelijk zowel uw binnen- als buitenverlichting in en rondom uw pand afstellen. Vooral heel handig tijdens de feestdagen, wanneer er in veel woningen en bedrijfspanden niemand aanwezig is.

Tip 4: Bekijk of er geen objecten rondom uw pand staan waarmee een inbreker op of in uw terrein kunnen klimmen.

Controleer of er geen containers, ladders, stapels pallets of andere gebruiksvoorwerpen rondom uw pand staan die een inbreker als opstapje kan gebruiken om gemakkelijk naar binnen te klimmen. Haal ook losliggende stenen weg. Deze worden door inbrekers ook vaak graag gebruikt om verlichting, camera’s en vensters te vernielen tijdens de inbraak.

Tip 5: Nog niet helemaal 100% zeker over uw beveiliging? Schakel dan Hajnadi in.

Twijfelt u of uw pand wel voldoende is beveiligd tegen inbraken? Of heeft u nog geen alarmsysteem of camerasysteem voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op.

De beveiligingsexperts van Hajnadi kunnen u voorzien van het juiste advies voor uw specifieke situatie en beveiligingswensen. Vergroot uw gevoel van veiligheid en neem contact met ons op voor een vrijblijvend beveiligingsadvies.