Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Krijgt u het ook zo warm van uw hoge energierekening? Investeer dan nu in zonnepanelen!

Waarschijnlijk heeft u het de afgelopen maanden al gemerkt…
Vele huishoudens in Nederland zijn de afgelopen herfst onaangenaam verrast met een fikse stijging in energiekosten, en dan met name de kosten voor gas. Het belang van verduurzaming van energieopwekking in woningen zal in de toekomst hierdoor alleen maar verder toenemen.

Wat kunt u zelf doen om uw gasverbruik te verminderen?

Besparen op gas begint bij de isolering van uw woning. Een goed geïsoleerde woning houdt de warmte langer vast, waardoor u minder hoeft te stoken. De belangrijkste voorwaarde voor het verminderen van uw gasverbruik is dan ook een goede isolering van uw woning. De eerste stap naar het verminderen van uw gasverbruik is dan ook om de isolering van uw woning te optimaliseren.

Ook binnen uw huishouden kunt u verschillende aanpassingen maken om uw gasverbruik terug te dringen, zoals bijvoorbeeld overstappen naar elektrisch koken, in plaats van met gas. Denk bijvoorbeeld ook aan hele praktische aanpassingen, zoals korter douchen, de thermostaat een graadje lager zetten, of de gordijnen eerder dichtdoen, om de warmte beter binnen te houden op koude winterdagen.

Investeer in zonnepanelen en laat de zon voor u werken

De kans is groot dat u uw woning op dit moment verwarmt door middel van gas. Zelf gas opwekken is helaas onmogelijk, maar u kunt wél zelf stroom opwekken door middel van zonnepanelen. Deze stroom kunt u dan gebruiken als alternatief voor gas en daarmee uw energierekening verminderen. Is uw woning goed genoeg geïsoleerd, dan kunt u de overstap maken naar zonnepanelen om uw woning nóg duurzamer te maken. Zonne-energie is schoon, raakt nooit uitgeput en is vrij beschikbaar. Voor niets komt de zon op!

Hoe bespaart u nog meer gas met zonnepanelen?

Om nog minder afhankelijk te worden van gas, kunt u naast de zonnepanelen ook nog denken aan het aanschaffen van een warmtepomp. Met een warmtepomp kunt u uw huis verwarmen met behulp van de stroom die u opwekt met de zonnepanelen. Zo kunt u uw woning verwarmen, zonder gebruik te maken van gas. Voor de verwarming van warm water in uw keuken en badkamer kunt u gebruikmaken van een boiler.

Met de juiste isolatie, in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp, kunt u uw woning energieneutraal maken. Dit houdt in dat u evenveel energie opwekt als dat u verbruikt. Door te investeren in zonnepanelen kunt u uzelf voorzien van stroom en dus flink besparen op gas. Reden te meer om snel te investeren in de kracht van de zon!

Wilt u meer weten over hoe u uw woning kunt verduurzamen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.