Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Wij zijn op zoek naar een nieuwe Calculator / Werkvoorbereider Installatietechniek! Maar wat houdt het vak van een Calculator bij Hajnadi nou precies in?

Wanneer u ooit een geheel nieuwe installatie heeft laten plaatsen bij u thuis of op de zaak, heeft u de term Calculator of Werkvoorbereider Installatietechniek vast al wel eens voorbij zien komen.
Maar wat doet een Calculator van Hajnadi nou precies? Wij leggen het u uit!

Wat is een calculator?

De naam van het beroep zegt het eigenlijk al: een calculator is iemand die berekeningen maakt. De calculators van Hajnadi zijn o.a. verantwoordelijk voor de opname van nieuw te ontwerpen of te bouwen installaties, het maken van transmissieberekeningen en het voorbereiden van offertes voor onze klanten.

De hoofdtaak van een calculator begint meestal bij een bouwkundige tekening. Aan de hand van de bouwkundige tekening van de te bouwen installatie bepaalt de calculator welke en hoeveel materialen nodig zijn, hoeveel uren werk hiervoor nodig zijn en maakt aan de hand hiervan een berekening en begroting voor de totale kosten van het installatieproject.

Om tot een goede berekening te kunnen komen, gaan onze calculators ook vaak zelf naar de klant toe om daar op locatie de te verrichten werkzaamheden op te nemen en in te meten.
Op basis van al deze informatie stellen zij dan een begroting voor de klant samen, waarin alle specifieke wensen en omstandigheden meegenomen worden.

Wat doet een werkvoorbereider?

Bij Hajnadi zijn onze calculators tevens werkvoorbereiders. Dit houdt in dat zij zich naast het maken van begrotingen ook bezighouden met het voorbereiden van de installatiewerkzaamheden en met het opstellen van werkinstructies voor onze monteurs.

Zij zorgen voor een goede, haalbare werkplanning en kopen alle benodigde materialen tijdig in. Tegelijkertijd bewaken zij gedurende het project de begroting en controleren bovendien de technische tekeningen van de te bouwen installatie. Onze calculators begeleiden dus alle projecten van begin tot eind; van de tekentafel tot en met de uitvoering.

Wat zijn de werkzaamheden van een calculator bij Hajnadi?

Over het algemeen kunnen we de werkzaamheden van een calculator indelen in drie hoofdtaken:

  1. Het uitrekenen van materialen en hoeveelheden
    De calculator verzamelt alle benodigde projectgegevens, zoals bijvoorbeeld het bestek, bestektekeningen, het ontwerp van de installatie en bestudeert deze nauwkeurig. Op basis hiervan worden de exacte hoeveelheden en materialen bepaald, waarmee de kosten voor de klant berekend kunnen worden. Al deze gegevens worden samengevat in een overzicht waarin alle materialen en kosten per materiaal duidelijk worden vermeld.
  2. Het aanvragen en verwerken van offertes
    Om de uiteindelijke begroting voor de klant te kunnen maken, moet de calculator uiteraard eerst weten wat de kosten zijn van de te gebruiken materialen. Hiervoor moet de calculator dus ook zelf bij verschillende partijen offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken om zo tot de beste kwaliteit-prijsverhouding te kunnen komen voor de klant.
  3. Het opstellen van de uiteindelijke begroting voor de klant
    Op basis van de definitieve projectinformatie, benodigde materialen en werkzaamheden kan de calculator met behulp van bovenstaande offertes een overzichtelijke begroting voor de klant opstellen.

Hajnadi is daarom ook continu op zoek naar de juiste aanvulling voor ons hechte team calculators/werkvoorbereiders Installatietechniek. Ziet u zichzelf terug in bovenstaand verhaal? Of bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilt u zich als calculator graag specialiseren in de installatietechniek?

Bekijk dan hier onze vacatures en solliciteer direct!