Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

‘Klimaattechniek’ wordt ‘Installatietechniek’

De naam ‘Hajnadi’ blijft

In het jaar dat ons bedrijf zijn 60-jarig bestaan viert, hebben we onze naam veranderd. Hajnadi Klimaattechniek gaat verder als Hajnadi Installatietechniek. De nieuwe naam laat zien dat we ons werkterrein hebben verbreed. Onze financieel en commercieel directeur Sam der Vries licht de naamswijziging toe.

Verbreding

“Jarenlang hebben we ons hoofdzakelijk gericht op klimaatinstallaties: systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning. Daar zijn nu elektrotechnische installaties bijgekomen, waardoor onze oude bedrijfsnaam de lading niet meer dekte”, legt Sam uit. Klimaattechniek en elektrotechniek zijn beide deelgebieden binnen het vakgebied installatietechniek, de term die je nu ook terugziet in onze bedrijfsnaam en in ons logo.”

Specialisatie blijft

“Klimaattechniek blijft onze corebusiness”, maakt Sam duidelijk. “Maar opdrachtgevers – zowel consumenten als bedrijven – zijn steeds vaker op zoek naar een totaaloplosser: één adres voor ál hun technische installaties. We geven nu gehoor aan die vraag”, gaat hij verder. “We bestrijken nog niet het volledige elektrotechnisch gebied. Maar we kunnen klanten wel al de meest voorkomende elektrotechnische installaties aanbieden: systemen voor beveiliging en huis-/gebouwautomatisering”, zegt hij.

Beveiligingssystemen en domotica

“Als je kijkt naar welke technische installaties naast klimaatinstallaties het meest voorkomen in woningen en bedrijfsgebouwen, zijn dat alarm- en camerabewakingssystemen en domoticasystemen”, weet Sam. “Dat is weliswaar onontgonnen, maar geen onbekend terrein voor ons. Alle certificaten om te werken aan elektrotechnische installaties hádden we al in huis. Onze zonnepanelen behoren formeel tot het domein van de elektro- en niet klimaattechniek, dus in feite begaven we ons al op dat terrein”, maakt hij duidelijk.

Overname bedrijfsonderdeel Muzet

“Wat betreft beveiligingssystemen maken we een vliegende start”, wijst hij op de recente overname van het bedrijfsonderdeel beveiligingssystemen van Muzet uit Hoensbroek. “We hebben het productportfolio, klantenbestand en één monteur van dit bedrijf overgenomen. Naast de bestaande gaan we natuurlijk ook nieuwe klanten bedienen. De beveiligingssystemen die we gaan aanbieden zijn van de merken Ajax en Aritech. Dan heb je het echt over high-endbeveiligingsoplossingen voor particulier en bedrijf. We willen klanten wat dit betreft dezelfde kwaliteit in producten en service bieden die ze van ons gewend zijn”, licht hij toe.

Domotica, thuis en in de zorg

“Domotica is iets waar we ons in de zeer nabije toekomst ook op gaan richten. Dan hebben we het over systemen voor huis- en gebouwautomatisering. Domotica is een logische volgende stap, want de bekendste toepassingen in huis hebben betrekking op verwarming, airconditioning en inbraak- en brandbeveiliging. Naast ‘smart homes’ gaan we ons ook focussen op zorgdomotica. Die domoticatoepassingen zijn niet zozeer gericht op comfort, maar op veiligheid van bijvoorbeeld dementerende ouderen”, legt Sam uit.

Naam ‘Hajnadi’ blijft

“In de toekomst gaan we ons blikveld nog verder verruimen en ons verder profileren als totaaloplosser. Ons vernieuwde aanbod en de ‘nieuwe’ naam effenen het pad daarvoor. De nieuwe naam is inmiddels doorgevoerd in onze huisstijl en ook onze website is geüpdatet”, aldus Sam.

Waren alle wijzigingen geen uitgelezen mogelijkheid geweest voor het familiebedrijf, dat dit jaar zestig jaar bestaat, om ook de bedrijfsnaam ‘Hajnadi’ te veranderen? Het bedrijf is immers al twee generaties in handen van de familie Der Vries. “Hajnadi is voor duizenden huishoudens een bekende en vertrouwde naam, met een sterke reputatie. Die verander je niet zomaar. We ontlenen ons bestaansrecht aan de toenmalige oprichter, Alex Hajnadi, die het bedrijf in 1988 verkocht aan pap”, vertelt Sam, die sinds 2004 het bedrijf runt samen met zijn jongere broer Robert. “Wat ons betreft is de naam Hajnadi er een voor de eeuwigheid. De toevoeging ‘installatietechniek’ geeft ons alle ruimte voor toekomstige ontwikkelingen”, besluit hij.