Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Image Alt
Alles in het teken van duurzaamheid

Renovatieproject Weijenbergstraat Hoensbroek

Renovatie opwekkings-
en afgiftesysteem

Weijenbergstraat 58 t/m 474 te Hoensbroek

Hartelijk welkom op onze projectpagina voor de renovering van het opwekkings- en afgiftesysteem van de Weijenbergstraat 58 t/m 474 te Hoensbroek.

Op deze pagina vindt u als bewoner alle belangrijke achtergrondinformatie over de werkzaamheden en planning van dit project, plus de meest recente updates over het verloop.

Informatie voor de bewoners van de Weijenbergstraat

Wat en waarom gaan wij renoveren?

Vanaf april tot en met december 2022 worden alle woningen van de flatgebouwen Weijenbergstraat te Hoensbroek gefaseerd voorzien van nieuwe radiatoren. Zo maken we deze 209 woningen klaar voor een duurzamere toekomst en kunt u als bewoner besparen op stookkosten. Een flinke klus dus!

In de video hieronder ziet u precies wat de werkzaamheden inhouden en hoe wij deze met grote zorg voor uw woongenot gaan uitvoeren.

Informatievideo renovatie reguliere woningen

Informatievideo renovatie studio woningen

Zoals u in bovenstaande video’s kunt zien, vindt de gehele renovatie plaats op de bestaande locatie van het huidige afgiftesysteem. Bij de balkondeur worden de leidingen voorzien van een nette dorpel. De stijgleidingen voorzien we van isolatie en worden netjes afgewerkt met een leidingkoker.

Tijdens al onze werkzaamheden dragen wij zorg voor uw woning en laten we na afloop alles netjes en schoon voor u achter. Boorwerkzaamheden gebeuren met stofvrije machines en betonboringen tot een diameter van 14 mm worden door middel van een diamantboortechniek uitgevoerd, om lawaai en mechanische belasting tot een minimum te reduceren.

Nadat wij klaar zijn in uw woning kan uw meubilair en inrichting meteen weer terug op zijn plek en kunt u gaan genieten van uw mooie nieuwe radiatoren.

Overzicht renovatiewerkzaamheden

Onze werkzaamheden voor u op een rijtje:

Voor een veelomvattend project als dit hebben wij uiteraard alles zoveel mogelijk tot in de puntjes gepland.

Zodat u precies weet wat wij gaan doen en waar u aan toe bent, ziet u hieronder een beknopt overzicht van al onze werkzaamheden:

De bestaande warmteopwekking van de Laagbouw flat wordt voorzien van een geheel nieuwe RVS-rookgas afvoerkanaal tot bovendaks.

In de hoogbouwflat wordt de oude collectieve ketel verwijderd en vervangen door een cascade opstelling. Deze nieuwe cascade opstelling wordt gekoppeld aan de reeds aanwezige cascade opstelling voor het verkrijgen van het totaal benodigde vermogen.

In de hoogbouw flat wordt de warmteopwekking eveneens voorzien van een geheel nieuw RVS-rookgas afvoerkanaal tot bovendaks.

In beide flats wordt het aanwezige open expansievat ontkoppeld. Er worden nieuwe drukbehoud ontgassing installaties gemonteerd, zodat de warmte-drager aanzienlijk verbeterd.

In de hoogbouwflat dient een platenwisselaar tussen warmte opwekking en distributie netwerk gemaakt te worden zodat de systeemdruk van de warmte opwekking niet overschreden wordt.

Het bestaande hoofd distributie netwerk op de begane grond blijft gehandhaafd. In de garages worden echter nieuwe strang regelafsluiters gemonteerd en achter de strang regel afsluiters wordt het gehele afgifte systeem en leiding netwerk vervangen.

Het nieuwe warmteafgifte systeem in de woningen bestaat uit een 2-pijps leiding netwerk, ECO-radiatoren met vooraf ingestelde insert ventielen en thermostatische radiator bedien elementen.

In het 2-pijps systeem worden ISTA warmte-meters gemonteerd.

Henrad Softline M ECO4 Radiator

Uw nieuwe duurzame
Softline ECO radiatoren

Met zijn lage energievraag draagt de Henrad Softline ECO bewezen bij aan een lagere EPC en een verbetering van de Energie-Index.

Deze innovatieve radiator is geschikt voor moderne lage én conventionele hoge temperatuurverwarming. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie dus. Tot 50% hogere stralingswarmte, royaal met comfortabele warmte, maar zuinig met de lasten. Bovendien is de mooie afwerking een aanwinst voor elk interieur.

De radiatoren worden voorafgaand aan de installatie voorzien van een insert ventiel dat precies wordt afgestemd op het vermogen van de radiator. Zo kunnen we de montagetijd van de radiatoren aanzienlijk beperken en heeft u als bewoner minder lang last van het montageproces.

Leuk weetje: Wist u dat de Henrad radiatoren in Nuth geproduceerd worden? Een écht lokaal product dus!

Uniek aan de Henrad ECO radiator is het concept waarbij de directe instroom van warm water eerst in de voorste plaat plaatsvindt waardoor deze een hogere temperatuur heeft. Dit zorgt voor meer stralingswarmte, waardoor uw comfortgevoel verhoogt. Door de verhoogde stralingstemperatuur aan de voorkant is de achterste plaat een stuk minder warm dan bij andere radiatoren.

Er gaat dus minder stralingswarmte verloren door de muur via de achterkant van de radiator. Samengevat betekent dit voor u een verhoging van uw comfortgevoel, een daling van energiefactuur, een verhoging van de efficiëntie van uw verwarmingsinstallatie en vermindert u de CO2 uitstoot.

Gebruik nieuwe thermostaatknoppen

Op de in uw woning nieuw geplaatste radiatoren, bevinden zich nieuwe thermostaatknoppen. Zo’n knop wordt ook wel thermostatische radiatorkraan of thermostaatkraan genoemd. De knop zorgt ervoor dat de radiator dicht gaat als de ingestelde temperatuur in de kamer is bereikt.

Onderstaande standen staan op de thermostaatkraan. Deze temperaturen zijn ongeveer en u dient zelf te bepalen welke stand van de thermostaatkraan voor u behaaglijk is:

❄         ≈         6 °C     vorstbeveiliging

1          ≈         12 °C

2          ≈         16 °C

3          ≈         20 °C

4          ≈         24 °C

5          =         geheel geopend

Met een thermostaatknop wordt het niet te warm in de kamer, want bij het behalen van de temperatuur, gaat de thermostaatknop automatisch dicht. U kunt dus veel meer uw eigen comfort regelen in het betreffende vertrek.

Informatie voor de bewoners van de Weijenbergstraat

Planning renovatiewerkzaamheden

Hieronder vindt u ons volledige planningsoverzicht van alle renovatiewerkzaamheden voor Weijenbergstraat huisnummers 322 tm 474.

Binnen deze planning kunt u horizontaal en verticaal scrollen.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op