Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Hoe inbraakveilig is mijn woning?

Zonder uw persoonlijke situatie te kennen, kunnen wij niet zeggen hoe inbraakveilig uw woning is. Maar met dit artikel kunt u wel zelf inschatten hoe inbraakveilig u woont.

Kans op inbraak

De kans op inbraak is afhankelijk van diverse factoren – factoren waar u zelf misschien niet eens aan gedacht hebt. Feit is dat er in 2018 in Nederland bijna 43 duizend keer werd ingebroken, het aantal pogingen tot inbraak niet eens meegerekend.

De kans op een woninginbraak is afhankelijk van onder meer de onderstaande factoren:

  • Het gebied en de buurt waar u woont.
  • Uw woningtype (appartement, vrijstaande woning etc.).
  • Uw inboedel en de waardevolle spullen in uw woning.
  • Hoe vaak en lang u van huis bent en de maatregelen die u dan treft, zoals het laten branden van licht en afspraken met de buren.
  • Buitenverlichting.
  • De kwaliteit van het hang- en sluitwerk van ramen en deuren.
    Is dit gecertificeerd of niet?
  • De aanwezigheid van een alarminstallatie.
  • De aanwezigheid van camerabewaking.
Inbraakpreventie

U ziet: op sommige factoren hebt u geen invloed. Maar er zijn genoeg maatregelen die u kunt treffen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Het voorkomen van een inbraak(poging) begint met zorgen voor gecertificeerd hang- en sluitwerk. De lichten in huis laten branden als u even weg bent, goede afspraken met uw buren voor als u op vakantie gaat, en buitenverlichting met sensoren zijn andere, betrekkelijk eenvoudige maatregelen om een inbraak(poging) te voorkomen.

Alarmsysteem en camerabewaking

Een alarmsysteem en camerabewaking kunnen verder bijdragen aan het verkleinen van het risico op een woninginbraak – én zorgen voor een toegenomen gevoel van veiligheid.

Zeker als u een kostbare inboedel hebt, is een alarmsysteem en/of camerabewakingssysteem het overwegen waard. De risico’s wegen simpelweg niet op tegen investering in een goed beveiligingssysteem voor uw woning. Bovendien is een goed beveiligingssysteem vaak een voorwaarde voor het afsluiten van een inboedelverzekering.

Een alarmsysteem schrikt inbrekers af en houdt de schade beperkt als ze toch een poging wagen, door de binnendringer(s) te verjagen. Een beveiligingscamera kan vervolgens helpen bij het identificeren van daders en vergroot de pakkans.

Elk huishouden is anders en vraagt om een specifieke beveiligingsoplossing. Wij kunnen u voorzien van een vrijblijvend beveiligingsadvies voor uw situatie.

Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.