Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Slimme klimaatinstallaties

Er worden steeds meer apparaten met het internet verbonden. We hebben het dan niet over computers, maar over alledaagse voorwerpen. Zo zijn veel van onze auto’s en koelkasten al met het internet verbonden. Het Internet der dingen heet dit fenomeen. En dit internet wordt almaar groter.

In de (nabije) toekomst zullen ook balansventilatie, warmteterugwinunits en warmtepompen massaal verbonden worden met het internet, en zo bijdragen aan een optimaal binnenklimaat en comfortabele woon- en werkomgeving. Deze systemen zullen worden toegerust met sensoren die constant de temperatuur en luchtvochtigheid in een woning of gebouw monitoren en daar automatisch hun regeling op aanpassen.

Er zijn al integrale klimaatoplossingen die constant de luchtkwaliteit en temperatuur meten, en op basis daarvan het systeem continu bijstellen. Dat allemaal gebeurt op afstand. Vanuit een centrale wordt onder andere het CO2-gehalte in klaslokalen gemonitord. Ook warmteterugwinning is onderdeel van het systeem. In bijvoorbeeld kantoren en scholen kan dit energiebesparingen tot wel zeventig procent opleveren, terwijl strikte klimaatcondities bewaakt kunnen worden.

Een andere recente ontwikkeling is de slimme thermostaat: een verwarmingsregelaar die de warmte in alle kamers van een woning apart regelt. Door bijvoorbeeld alleen de vertrekken te verwarmen die in gebruik zijn, kunnen consumenten tot veertig procent energie besparen. Deze systemen geven ook inzicht in het energieverbruik en hoe een huis opwarmt en afkoelt gedurende de seizoenen.

Ook verwarmingsketels communiceren, met een speciale communicatiemodule, over het internet en ‘vertellen’ installateurs over een storing en wanneer er welk onderhoud moet plaatsvinden. Zo kunnen zij veel efficiënter hun werk doen en consumenten als u helpen te besparen op de onderhoudskosten van hun ketel.

Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van klimaatinstallaties en de particuliere en zakelijke toepassingen ervan?

Neem dan vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.