Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Centrale verwarmingsinstallatie vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Dan kunt u uw oude verwarmingsketel natuurlijk ‘gewoon’ vervangen door een nieuwe. Ook kunt u ervoor kiezen om over te schakelen op duurzame energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar helpt u ook geld te besparen.

ls uw oude cv-ketel aan vervanging toe is, hebt u in feite drie keuzes. U kiest voor een nieuwe, moderne cv-ketel. U stapt volledig over op het gebruik van duurzame energie. Of u kiest voor de middenweg met een hybride oplossing.

Cv-ketel

Als u uw oude cv-ketel vervangt door een nieuwe, kies dan bij voorkeur voor een hr-ketel. Deze ketel verbruikt minder energie dan een traditionele ketel, waardoor u tot wel een derde kunt besparen op uw stookkosten. In sommige woningen is het om bouwtechnische redenen niet mogelijk een hr-ketel te installeren. Een vr-ketel vormt dan een goed alternatief.

Warmtepomp

U kunt ook overstappen op het gebruik van duurzame energie voor het verwarmen van uw woning. Duurzame energie is onbeperkt voorradig en bovendien gratis. Bovendien stijgt een woning met een duurzaam verwarmingssysteem in waarde.

Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor het verwarmen van uw woning en eventueel ook tapwater. Een warmtepomp is mogelijk in combinatie met vloerverwarming of (speciale) radiatoren. Meestal is er geen grote renovatie nodig. Wel moet uw woning aan enkele voorwaarden voldoen en bijvoorbeeld goed zijn geïsoleerd. Een warmtepomp is tevens geschikt voor het koelen van uw woning (airconditioning). Dus in feite krijgt u een twee-in-éénsysteem.

Hybride oplossing

U hoeft niet in één keer over te stappen op duurzame energie. Het is ook mogelijk om uw bestaande of nieuwe cv-ketel te combineren met een warmtepomp. Ideaal als in uw woning een warmtepomp alléén niet in het gewenste rendement kan voorzien. De warmtepomp dient dan als hoofdverwarming en de cv-ketel springt bij indien nodig. Een hybride warmtepomp is meestal goed te combineren met uw bestaande radiatoren en is voordeliger in aanschaf dan een volledige waterpomp.

Zonne-energie

Een warmtepomp werkt op elektriciteit. Door uw warmtepomp te combineren met zonnepanelen kunt u uw woning volledig energieneutral verwarmen. Ook kunt u uw bestaande of nieuwe cv-ketel combineren met een zonneboiler voor warm tapwater.

Subsidies

U kunt aanspraak maken op een subsidieregeling als u een (hybride) warmtepomp of zonneboilers aanschaft. Voorwaarde is dat uw aankoop wel (af)betaald én geïnstalleerd moet zijn. Voor zonnepanelen krijgt u als particulier geen subsidie meer.

Let er wel op dat u de subsidie binnen zes maanden na aanschaf aanvraagt. Wacht bovendien niet te lang met de aanschaf, want mogelijk wordt de subsidieregeling in 2021 afgeschaft.

Wij helpen u graag bij het vinden van het verwarmingssysteem dat het beste bij uw woonsituatie en wensen past.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.