Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Hajnadi adviseert: 10 handige tips om uw gasverbruik meteen te verminderen

U voelt het zeker ook al in uw portemonnee? De gasprijzen zijn de afgelopen paar maanden enorm gestegen. En het einde is helaas nog niet in zicht…
De meeste energierekeningen bestaan voor ruim 40% uit de kosten voor gas. Daarom blijft het aantrekkelijker om te besparen op gas in plaats van stroom. Maar wat kunt u zelf doen om in ieder geval uw gasverbruik thuis zoveel mogelijk terug te dringen?

Gas besparen is gemakkelijker dan u denkt! Hajnadi geeft u 10 handige tips waarmee u uw gasverbruik thuis flink kunt beperken.

Tip 1: Zet de verwarming wat lager

Gas besparen begint uiteraard bij het lager zetten van de verwarming. Werkt u thuis, zet dan uw verwarming overdag een graadje lager dan normaal. U zult hier gevoelsmatig weinig van merken, maar hiermee kun u per jaar al gauw tientallen euro’s besparen. Met een warme trui en dikke sokken aan is 19 graden meestal al warm genoeg om comfortabel te kunnen werken.

Tip 2: Verwarm alleen waar nodig is en sluit uw binnendeuren

Zet de verwarming alleen aan in de ruimtes waar u ook daadwerkelijk langer verblijft, zoals uw woon- of werkkamer. Ruimtes onnodig verwarmen is zonde en kan de kosten flink laten oplopen, zonder dat u er zelf ook echt gebruik van maakt. Het sluiten van binnendeuren houdt uw ruimtes langer warm en vermindert tocht in uw woning. Zo hoeft uw verwarming minder hard te werken om alle ruimtes op temperatuur te houden.

Tip 3: Verbruik zo min mogelijk warm water

Een paar minuten minder lang douchen zult u ook heel snel terugzien in uw totale gasverbruik. Denk ook twee keer na voor u een warm bad neemt, want met een bad verbruikt u tot wel drie keer zoveel warm water als met een douche. Om uw warmwaterverbruik bij het douchen nog meer te verminderen zou u ook kunnen investeren in een waterbesparende douchekop. Deze verbruiken tot wel 40% minder water dan een normale douchekop. Zet ook al uw kranen met de hendel helemaal naar rechts in plaats van in het midden. Zo wordt er minder onnodig warm water verbruikt bij het handen wassen.

Tip 4: Heeft u radiatoren? Plaats dan radiatorfolie

Radiatoren geven ook warmte aan de achterkant af. Plaats daarom dan ook radiatorfolie achter uw verwarming. Radiatorfolie kaatst de warmte aan de achterzijde terug uw woning in en houdt de warmte beter en langer in huis.

Tip 5: Tocht in uw woning? Gebruik tochtstrips

Merkt u dat er tocht in huis is? En ontsnapt de warmte door allerlei naden en kieren naar buiten? Maak dan gebruik van tochtstrips om deze naden en kieren te dichten om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden.

Tip 6: Zorg voor een goede ventilatie in huis

Oude en vochtige lucht is een stuk minder snel te verwarmen dan frisse en droge lucht. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar zet uw ramen kort even open om uw huis te ventileren voordat u uw thermostaat hoger draait. De verse buitenlucht wordt namelijk sneller warm, waardoor u minder lang hoeft te stoken. Heeft u al mechanische ventilatie in huis? Dan wordt uw woning constant van verse lucht voorzien, waardoor u beter op gas kunt besparen.

Tip 7: Verwarm uw slaapkamer niet

Een frisse slaapkamer is een stuk gezonder en beter voor uw nachtrust. Zet daarom de verwarming in uw slaapkamer gewoon het liefste helemaal uit. Let er in de koude winterdagen wel op dat u de verwarming op vriesstand zet, zo voorkomt u dat de leidingen bevroren raken. Heeft u het toch te koud in bed? Denk dan aan een kruik of elektrische deken als warmte-alternatief.

Tip 8: Isoleer de leidingen van uw cv-ketel

De aanvoer- en retourleidingen van uw cv-ketel lopen door uw hele huis en kunnen in onverwarmde ruimtes snel veel warmte verliezen. Met buisisolatie van de bouwmarkt kunt u gemakkelijk zelf uw cv-ketel leidingen isoleren en daarmee flink wat gas besparen.

Tip 9: Optimaliseer de isolatie van uw woning

Kijk eens goed rond in uw woning om te zien wat u nog meer beter kunt isoleren. Denk hierbij aan bovenstaande cv-leidingen, uw vloer of dak. Wanneer u de isolatie van uw woning kunt optimaliseren, dan kunt u met een lagere aanvoertemperatuur uw gehele woning verwarmen.

Tip 10: Geen geld voor grote investeringen om uw woning beter te isoleren? Denk dan bijvoorbeeld aan isolerende gordijnen. Alle beetjes helpen!

Niet iedereen heeft het budget en de mogelijkheden om te investeren in een optimale isolatie van hun woning. Maar ook met kleine investeringen kunt u uw gasverbruik al aanzienlijk verminderen, zoals bijvoorbeeld met isolerende gordijnen of isolerende raamfolie.

Heeft u bovenstaande tips al allemaal uitgeprobeerd en wilt u uw woning nog verder verduurzamen om uw gasverbruik te minimaliseren? Hajnadi helpt u op weg. Of u nu op zoek bent naar een HR-ketel, zonneboiler of WTW-installatie, onze specialisten staan voor u klaar met het juiste advies. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.