Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Energiebelasting op gas stijgt waarschijnlijk met 75%

De overheid wil dat in 2050 alle woningen gasloos zijn. De komende 12 jaar stijgt de belasting op gas met maar liefst 75 procent, stond onlangs in de Volkskrant. Dat zal veel huishoudens ertoe neigen om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Anders dan een volledige warmtepomp, werkt een hybride warmtepomp samen met een hr-ketel.

Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met uw bestaande of nieuwe cv-ketel en zorgt voor het gros van de warmte in huis. De cv-ketel springt als het heel koud is bij. Zo verbruikt u minder gas. Omdat een hybride warmtepomp of elektriciteit werkt, gaat wel uw stroomverbruik omhoog. Maar al met al daalt de CO2-uitstoot én uw energierekening.

Een warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit lijkt op een kleine cv-ketel en komt ook in de buurt van uw cv-ketel te hangen. De buitenunit wordt – vanzelfsprekend – buiten geplaatst, vaak tegen de buitenmuur van uw woning. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en geeft die af aan het water in uw cv-systeem (lucht-waterwarmtepomp).

Een hybride warmtepomp is mogelijk in combinatie met uw bestaande of een nieuwe cv-ketel. Een hybride warmtepomp met een vermogen van 5 kW – voldoende voor de meeste woningen – kost om en nabij de 4.000 euro. Dat is exclusief de 1.500 – 1.800 subsidie die u nog tot ten minste 2021 hierop krijgt. Netto betaalt u dus een stuk minder voor uw hybride warmtepomp: tussen de 2.200 en 2.500 euro.

Wilt u een persoonlijk advies over hoe u uw woning kunt verduurzamen?

Neem dan contact met ons op.