Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Slaap beter met airconditioning

In een te warme slaapkamer slaapt u minder goed. Met airconditioning houdt u uw slaapkamer ook ’s zomers lekker koel. U slaapt beter en wordt uitgerust wakker. Airco is zo niet alleen een investering in comfort, maar ook in uw gezondheid.

De ideale temperatuur voor uw slaapkamer is 17 à 18 graden Celsius. Op de kinderkamer is het bij voorkeur nog één of twee graden koeler. Maar in de zomer is het op menig slaapkamer al snel vijf graden of meer warmer. Uw lichaamstemperatuur daalt dan onvoldoende om goed te kunnen slapen. Het is niet alleen lastiger om in slaap te vallen. Ook slaapt u onrustiger en wordt u vaker wakker. Al met al slaapt u minder goed en minder lang.

In een te warme slaapkamer verliest u bovendien veel vocht. Daardoor worden veel mensen wakker met hoofdpijn en een droge mond en keel.

Een koele slaapkamer bevordert niet alleen de nachtrust. Uw stofwisseling werkt beter en u verbrandt slapend calorieën – wie wil dat nu niet? Verder bevordert een lage temperatuur de aanmaak van diverse hormonen.

Single-splitsysteem

Een single-splitsysteem is de beste oplossing als u één ruimte in uw woning wilt koelen, zoals uw slaapkamer. Het systeem bestaat uit een binnendeel, zoals een wand- of plafondunit, dat gekoppeld is aan een buitendeel, dat meestal aan de buitenmuur wordt bevestigd. Het binnendeel is kleiner en heeft een veel strakker design dan een mobiele airco. U kunt het binnendeel bedienen met een afstandsbediening of over uw wifi-netwerk met een app op uw smartphone.

Airconditioning koelt niet alleen de lucht, maar reinigt deze ook, wat zorgt voor een gezond klimaat op uw slaapkamer. Ideaal voor mensen met een allergie. Wist u trouwens dat het met airconditioning ook mogelijk is om uw slaapkamer energiezuinig te verwarmen?

Multi-splitsysteem of VRF-systeem

Wilt u ook in uw overige (slaap)kamers genieten van verkoeling? Dan kiest u voor een multi-splitsysteem. Daarbij worden meerdere binnendelen met één buitendeel verbonden. Elk binnendeel is onafhankelijk te bedienen, zodat iedereen zijn eigen instellingen kan bepalen.

Voor verkoeling in meer dan vijf ruimten of uw hele woning, biedt een VRF-systeem uitkomst. Hierbij worden meerdere binnendelen aan een of meer buitendelen gekoppeld.

Veelgestelde vragen

 

Wat kost airco op de slaapkamer?

Dat is uiteraard situatie gebonden, maar u kunt rekening houden met een vanaf prijs van 3.000 Euro; compleet geleverd EN gemonteerd.

Hoe lang gaat een aircosysteem mee?

De levensduur van een aircosysteem is tussen de 12 en 15 jaar. De jaarlijkse afschrijving bedraagt gemiddeld 85 euro.

Hoe zit het met onderhoud?

Uw installatie moet één keer per jaar onderhouden worden door een monteur. U dient zelf, afhankelijk van het gebruik, twee tot vier keer per jaar de filters te reinigen.

Maakt een airco niet veel geluid?

Een airco produceert zo’n 20-25 dB aan geluid. Dat is amper hoorbaar en vergelijkbaar met ritselende bladeren in de wind.

Heeft u nog vragen over airconditioning of wilt u persoonlijk advies?

Neem dan contact met ons op.