Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Uneto-Vni ondertekent gasmanifest

De gasgestookte cv-ketel gaat verdwijnen. Althans, als het aan onder andere Uneto-Vni ligt, waarbij ook wij zijn aangesloten. Uneto-Vni is een van de ondertekenaars van een manifest dat de rendementseis voor verwarmingsinstallaties in gebouwen wil versnellen. Dit om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te kunnen halen en ‘Groningen’ verder te ontzien.

Einde gasketel in zicht

Uneto-Vni en ook wij streven ernaar dat met ingang van 2021 eigenaren hun woning alleen nog kunnen verwarmen op een duurzame manier, zoals met een (hybride) warmtepomp. Op dit moment (2016) verwarmen al zo’n 180 duizend huishoudens hun woning met een warmtepomp. Voor de 350 duizend cv-ketels die jaarlijks worden vervangen, komt steeds vaker een warmtepomp in de plaats. Toch is er nog slechts één warmtepomp op iedere twintig traditioneDupliceer ditle cv-ketels.(Bron: Uneto-Vni)

Hybride warmtepomp meest rendabel

Met een terugverdientijd van tien en een levensduur van vijftien jaar, is een hybride warmtepomp op dit moment het meest rendabele alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een hybride warmtepomp werkt samen met een gasgestookte ketel, die bijverwarmt als het erg koud is. U verlaagt er uw CO2-uitstoot met circa een derde mee, terwijl u bespaart op uw energienota. Deze hybride warmtepompen kunt u zien als een tussenstap op weg naar een volledig onafhankelijke warmtepomp, die uw woning verwarmt zónder aardgas.

Met een aanschafprijs van zo’n 4000 euro is een hybride warmtepomp weliswaar een stuk duurder dan een traditionele cv-ketel, maar u hebt wel recht op 1500-1800 euro subsidie. In een matig geïsoleerd huis en bij een gemiddeld gasverbruik bespaart u zo’n 240 euro per jaar op uw rekening voor gas. (Bron: Milieucentraal)

Belang van goede isolatie

Toch moet niet elk huishouden blind een (hybride) warmtepomp aanschaffen, waarschuwt Robert der Vries, mede-eigenaar van Hajnadi Klimaattechniek: “Een zo goed mogelijk geïsoleerd huis is een absolute voorwaarde om een warmtepomp rendabel te maken”, vertelt hij. “Als dak, vloer, muren en ramen niet goed geïsoleerd zijn, verlies je te veel energie en krijg je het simpel gezegd niet warm genoeg in huis met een warmtepomp. Hoe meer warmte er verloren gaat, des te minder je bespaart natuurlijk.”

Meer informatie? Wij lichten u graag voor over het duurzaam verwarmen van uw woning, de kosten daarvan en de subsidiemogelijkheden.

Neem daarvoor contact met ons op.