Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Tips om energie te besparen in uw woning

Energie besparen is makkelijker dan u denkt. U kunt ingrijpende veranderingen aan uw woning aanbrengen die u op de lange termijn veel energie en geld besparen. Maar we hebben ook snelle bespaartips voor u, die u van vandaag op morgen helpen bij het terugdringen van uw energienota.

1. Isoleer uw woning

Driekwart van de woningen in Nederland is slecht geïsoleerd. Warmte ontsnapt en er moet onnodig worden bijverwarmd. Niet goed voor uw portemonnee en slecht voor het milieu. Door uw schuin dak te isoleren, kunt u 500 (tussenwoning) tot 1000 euro (vrijstaande woning) per jaar besparen. Als u uw zolder verwarmt tenminste. Dat is meer dan met welke andere vorm van isolatie dan ook. U hebt uw investering bovendien binnen ongeveer acht jaar terugverdiend. Met het aanbrengen van dubbel glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie kunt u nog eens honderden euro’s extra per jaar te besparen.

Merk wel op dat hoe beter uw woning is geïsoleerd, des te belangrijker het is om goed te ventileren!

2. Kies voor duurzame energie

Als uw woning goed geïsoleerd is, kunt u nog meer energie en geld besparen door op een duurzame manier in uw energiebehoefte te voorzien. Bijvoorbeeld met een warmtepomp of door uw bestaande hr-ketel te combineren met een hybride warmtepomp. Of een zonneboiler voor warm water en zonnepanelen voor ‘gratis’ stroom.

Zonnepanelen leveren op dit moment van al deze maatregelen het hoogste rendement op en hebben een terugverdientijd van slechts tien jaar. Daarna profiteert u nog járenlang van écht gratis stroom! Vanwege de hoge rendementen is het aantrekkelijk om zonnepanelen te financieren met een lening; zelfs dán houdt u onder de streep geld over.

3. Laat uw cv-ketel onderhouden

Ook als u uw woning nog op gas verwarmt, kunt u energie besparen met een simpele tip: zorg ervoor dat uw hr-(combi)ketel jaarlijks wordt gecontroleerd en onderhouden. Een goed onderhouden en afgestelde cv-ketel functioneert niet alleen veiliger, maar is ook energiezuiniger en zorgt voor een hoger wooncomfort.

4. Let op uw stroomverbruik

1640 euro: zó hoog was in 2016 de energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden. 650 euro daarvan komt op het conto van de stroom die onze koelkasten, wasmachines, tv’s, computers, verlichting et cetera verbruiken. Let daarom bij de aanschaf goed op het energielabel van uw huishoudelijke apparaten en kies als het kan voor een A+++-label. Was op een lagere temperatuur en kies voor een korter wasprogramma. Schakel de energiestand op uw pc of laptop in. Kies voor energiezuinige verlichting (en vergeet het licht niet uit te doen). Op die manier kunt u uw stroomverbruik liefst halveren. Kijk, dat scheelt nóg eens ruim 300 euro per jaar!

Daarom: Hajnadi

Bij Hajnadi lopen we al een tijd voorop in het adviseren en toepassen van duurzame oplossingen. We hebben een integrale visie op duurzaamheid en kijken graag naar alle aspecten in samenhang, zodat u per saldo de meeste energie en het meeste geld kunt besparen. Dat is het voordeel van één totaaloplosser als Hajnadi. Meer weten? Neem contact met ons op.

Meer weten? Neem contact met ons op.