Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Onderhoud cv-ketels landelijk zorgenkindje

U kijkt waarschijnlijk zelden om naar uw cv-ketel of combiketel. Verstopt in uw verwarmingshok, zorgt de installatie stilletjes voor verwarming en warm water in uw woning. Maar zo vanzelfsprekend is dat onberispelijk functioneren van uw cv-ketel niet.

430.000 niet-onderhouden cv-ketels

Circa 80 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een cv-ketel of combiketel. Dat betekent dat Nederland zo’n 6,2 miljoen (geïnstalleerde) ketels telt. Ruim één miljoen meer dan er auto’s zijn. En net als uw auto moet uw verwarmingsketel regelmatig worden onderhouden. Ongeveer een op de drie Nederlanders staat niet stil bij de gevolgen en veiligheidsrisico’s van slecht onderhoud. 7 procent van alle cv-ketels is zelfs nog nooit onderhouden. Dat zijn er landelijk meer dan 430 duizend.

De cijfers hierboven komen voort uit onderzoek van energieleverancier NLE. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 1,1 miljoen (18%) van de cv-ketels in Nederland ouder is dan veertien jaar, terwijl de meeste ketels na twaalf jaar hun beste tijd hebben gehad wat betreft rendement. “De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is vijftien jaar. Maar uit financieel oogpunt is het verstandiger een ketel al na circa twaalf jaar te vervangen”, aldus Sam der Vries van Hajnadi Klimaattechniek.

Gevaar van slecht onderhoud

Nederland telt dus 430 duizend cv-ketels die nog nooit zijn gecontroleerd, terwijl dat wél al had moeten gebeuren. Daardoor neemt de kans op koolmonoxidevergiftiging toe. Vaak betreft het ketels die eigendom zijn, waarbij de eigenaar ‘vergeten’ is een onderhoudscontract af te sluiten, terwijl bij het huren van een cv-ketel het periodiek onderhoud meestal is inbegrepen.

Regelmatig onderhoud is nodig voor de veiligheid en het goed functioneren van een cv-ketel. Een slecht onderhouden cv-ketel verbruikt namelijk al snel meer energie en heeft een lager rendement dan een goed onderhouden ketel. Bovendien neemt door slecht onderhoud de kans op storingen toe en neemt de levensverwachting van een ketel af, met onnodige reparatie- en vervangingskosten tot gevolg.

Jaarlijkse controle cv-ketel

Goed ketelonderhoud is kortom een must. Aanbevolen wordt een ketel jaarlijks of minstens tweejaarlijks te inspecteren en onderhouden.

Hajnadi heeft diverse serviceabonnementen, waarvan er zéker eentje bij uw ketel en situatie past. Behalve voor een door ons geplaatste ketel kunt u ook een onderhoudscontract afsluiten voor uw bestaande ketel.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze serviceabonnementen.