Storing? Neem direct contact met ons op!

Onze storingsdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

(045) 545 1200

Heeft u vragen, opmerkingen of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact met ons op!

info@hajnadi.nl Langheckweg 13, Postbus 3003, 6460 HA Kerkrade Locatienummer 4235

Onze openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.15 uur

Investeren in een duurzame woning – ook zonder eigen geld

Veel mensen die willen investeren in het verduurzamen van hun woning, hebben er gewoon de financiële middelen niet voor. Zij kunnen gebruikmaken van de provinciale Stimuleringsregeling Duurzaam Huis.

Stimuleringsregeling Duurzaam Huis

Met de Stimuleringsregeling Duurzaam Huis wil de provincie Limburg bewoners van koop- en huurwoningen stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking.

De regeling bestaat uit een kostenneutrale lening van minstens 2.500 euro, met een looptijd van 10 jaar (< 7.500 euro) of 15 jaar (> 7.500 euro) en een aantrekkelijke vaste rente.

De lening is in principe een consumptief krediet, met een rente van 2 procent. Maar boven de 25.000 euro wordt het een hypothecaire lening, met een rente van 1,1 procent. Het maximaal te lenen bedrag is 35.000 euro. Houd bij een hypotheek wel nog rekening met afsluitkosten en notariskosten.

Als u uw woning niet alleen verduurzaamt, maar ook levensloopbestendig maakt, profiteert u van een verlaagd rentetarief van 1,5 procent (krediet) of 0,6 procent (hypotheek).

Door de lage rentetarieven, is er sprake van een kostenneutrale lening. Dat wil zeggen dat u de gemaakte kosten tijdens de looptijd terugverdient door de besparingen die de getroffen maatregelen opleveren.

Voor wie?

De stimuleringsregeling geldt in principe voor alle mensen in Limburg die hun woning toekomstbestendig willen maken. Het moet dan gaan om een bestaande woning – koop of huur.
De regeling is extra interessant voor mensen die de het benodigde geld niet kunnen ophoesten en voor diegenen die hun financiële reserves niet willen aanspreken.

Waarom investeren?

Zoals het ernaar uitziet, zullen de prijzen voor gas en elektra de komende jaren alleen maar stijgen. Wilt u uw energienota drukken? Dan dient u minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.
Maar hoe kunt u uw gas- en stroomverbruik terugdringen?
Ten eerste: door te zorgen voor goede isolatie. Ten tweede: door uw energie duurzaam op te wekken. Vaak komt u met een paar kleine aanpassingen al een heel eind.
U kunt uw huidige energieverbruik beperken door te zorgen voor een goede isolatie van uw vloer, dak, ramen, muren en gevels. Een goed geïsoleerde woning is een voorwaarde om op een duurzame manier in uw energie te kunnen voorzien.
Is uw woning goed of zeer geïsoleerd? Dan wordt duurzame-energieopwekking al snel interessant. Denk aan een warmtepomp voor het verwarmen van uw woning en warm water uit de kraan. Of zonnepanelen, om uw eigen elektriciteit op te wekken.
Investeren in uw eigen woning loont. U kunt direct geld besparen, terwijl uw wooncomfort toeneemt. Bovendien draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Meer informatie en subsidieaanvraag

Meer informatie over de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis vindt u hier.

We brengen u graag vrijblijvend een offerte uit voor de te treffen stimuleringsmaatregelen in uw woning. Deze offerte hebt u nodig voor uw subsidieaanvraag.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.