Installatie techniek voor particulieren
Klik op de iconen voor meer informatie per dienst
Cv-ketels & Airconditioning
Koelen & Verwarmen
Koelen
Comfortabel wonen en werken
Een goed geïsoleerd huis houdt in de winter de warmte vast en zorgt er op zwoele zomers dagen voor dat het binnen lekker koel blijft. Wenst u nog meer koelte thuis? Investeer dan in airconditioning voor uw woning. Met het toenemende aantal hete zomers kiezen steeds meer mensen voor airconditioning in huis.
Het hele jaar een aangenaam klimaat in huis
Airconditioning zorgt 365 dagen per jaar voor een prettig binnenklimaat door de temperatuur en vochtigheidsgraad te reguleren. Daarom spreken we bij airconditioning ook wel over klimaatbeheersing.
Voordelen van airco
Een bekendste voordeel van airconditioning is dat uw binnenklimaat snel op de gewenste temperatuur is – of u nu wilt koelen of verwarmen. Airconditioning werkt bijzonder efficiënt en verbruikt weinig energie, waardoor u kunt besparen op uw energienota. Zeker wanneer u de airconditioner ook gebruikt als verwarming. Bovendien filtert en reinigt een airconditioner de lucht, waardoor er een gezond binnenklimaat ontstaat met frisse en gezonde lucht.
Hajnadi is STEK-erkend installateur van airconditioningssystemen. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.
Verwarmen
Alles over cv-ketels
Uw cv-ketel is het kloppend hart van uw huis dat ervoor zorgt dat het binnenklimaat in uw woning comfortabel houdt en u van warm tapwater voorziet. Maar hoe werken cv-ketels nou precies? En wat is het verschil tussen een cv-ketel en een HR cv-ketel? Bij ons kunt u terecht voor advies rondom de aanschaf of huur van een nieuwe cv-ketel, installatie en onderhoud.
Wat is een cv-ketel?
Een cv-ketel, ofwel centrale-verwarmingsketel, is de motor van uw centrale verwarmingsinstallatie. Het water van de radiatoren
Soorten cv-ketels
Als particulier heeft u tegenwoordig de keuze uit veel verschillende cv-ketels en aanbieders. Begrijpelijk dat u dan door de bomen het bos niet meer ziet!
Hajnadi adviseert u graag over welk soort verwarmingsketel het beste bij uw woonsituatie en stookgedrag past.
Soloketel of combiketel
U wilt een comfortabel binnenklimaat én warm tapwater? Dan is een combiketel de juiste cv-ketel voor u: een cv-installatie met boiler. Wanneer u in uw keuken of badkamer al een geiser heeft voor warm tapwater, adviseren wij een soloketel.
Hr-, UHr- of Vr-ketel
Bijna alle cv-ketels die nieuw geplaatst worden zijn Hr-ketels, ook wel hoogrendementsketels genoemd. Een Hr cv-ketel levert een hoger rendement dan ouderwetse gasketels en zijn te verkrijgen als Hr solo- en Hr combiketels. UHr staat voor ultrahoog rendement en kan tot 40 procent extra rendement creëren, bovenop het reeds fantastische rendement van een HR cv-ketel. Vr-ketels leveren een lager rendement dan Hr-ketels, maar nog altijd een verbeterd rendement (vr), ten opzichte van traditionele gasketels.
Cv-ketel huren, leasen of kopen? U bepaalt!
Hajnadi kan u op het gebied van cv-ketels op diverse manieren van dienst zijn. Wilt u een nieuwe cv-ketel laten installeren, of de oude laten vervangen? Wilt u weten of het voor u gunstiger is om een cv-ketel te huren of te kopen? Of wilt u enkel een onderhoudsabonnement voor uw huidige cv-ketel?
Bij Hajnadi is het mogelijk om een cv-ketel te kopen, leasen of huren. Als u besluit uw cv-ketel te kopen, bent u meteen eigenaar van uw cv-ketel. U bepaalt dan zelf of u een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel bij ons afsluit.
Ziet u op tegen het aanschafbedrag van een cv-ketel? Dan adviseren wij om een cv-ketel te huren of te leasen. In beide gevallen hoeft u geen eenmalige grote uitgave te doen en betaalt u een vast bedrag per maand. Regulier onderhoud en service bij storingen zijn hierbij inbegrepen. Bij het leasen van een cv-ketel bent u na afloop van de leaseperiode automatisch ook de eigenaar.
Laat u adviseren door één van onze specialisten. Neem contact met ons op.
Warmtepomp als alternatief voor uw cv-ketel
Sinds het gebruik van aardgas in Nederland moet worden verminderd, gaan steeds meer mensen gaan op zoek naar een alternatief voor hun cv-ketel. Een warmtepomp is een goede manier om milieubewust uw huis en water te verwarmen. U bespaart naast het sparen van het milieu ook nog eens energiekosten.
Met een warmtepomp beschikt u over een alles-in-een systeem voor basisverwarming en koeling van uw woning, dat tevens zorgt voor warm tapwater. Een warmtepomp maakt het dus mogelijk om uw gehele woning zonder gas te verwarmen!
Bent u op zoek naar alternatieven voor uw cv-ketel? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.
Koelen én verwarmen tegelijkertijd?
Met een traditionele cv-ketel op gas kunt u uw woning enkel verwarmen, maar niet koeler maken op hete zomerdagen. Airconditioners en warmtepompen zijn systemen waarmee u tegelijkertijd kunt koelen én verwarmen en worden steeds vaker in woningen toegepast als energiezuinig alternatief voor de traditionele cv-installatie. Er zijn echter grote onderlinge verschillen en voorwaarden, die bij uw keuze in overweging genomen moeten worden.
Lees hier meer over de mogelijkheden van warmtepompen en airconditioners en de onderlinge verschillen.
Gezond binnenklimaat
Ventilatie & luchtbehandeling
Gezonde lucht in huis
Een gezond binnenklimaat is een belangrijke voorwaarde om ook gezond te kunnen leven. Voor een gezond binnenklimaat is het noodzakelijk om continu de lucht in huis te verversen, ofwel te ventileren. De meeste moderne woningen zijn daarom ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Bij deze gemotoriseerde ventilatiesystemen wordt vervuilde lucht afgevoerd en frisse lucht aangevoerd via luchtkanalen of luchtroosters in de gevels en ramen. Mechanische ventilatiesystemen dienen minstens eens in de zes jaar gereinigd te worden, om vervuiling door stof en schimmelvorming te voorkomen.
Wanneer u een onderhoudsabonnement afsluit bij Hajnadi, heeft u hier geen omkijken meer naar en bent u verzekerd van een goed werkend ventilatiesysteem en een zo goed mogelijke luchtkwaliteit in huis.
Waarom ventileren?
Waren woonhuizen vroeger nog tochtig, tegenwoordig zijn woningen zo goed mogelijk geïsoleerd om warmteverlies te beperken. Nu er minder verse lucht vanzelf in de woning binnen kan komen, is de noodzaak om goed te ventileren alleen maar toegenomen. Als de lucht in huis niet voldoende ververst wordt, hopen schadelijke stoffen en vocht zich op en kan de gezondheid en het functioneren van de bewoners nadelig beïnvloeden. Continu ventileren is dus een absolute must voor een gezond binnenklimaat.
Energiezuinig ventileren
Continu ventileren is absoluut noodzakelijk voor schone en verse lucht in huis. Hierbij is het belangrijk om bij het ventileren warmteverlies te voorkomen. Balansventilatie, ook wel bekend als een warmteterugwinunit, is een vorm van mechanische ventilatie die lucht af- en aanvoert waarbij een warmtewisselaar warmte uit de afgevoerde lucht haalt en dit gebruikt om de koude lucht van buiten weer op te warmen. Hierbij blijft tachtig procent van de warmte behouden. Een warmteterugwinunit kan bovendien worden geïntegreerd in een airconditioningsinstallatie, voor een complete luchtbehandeling.
Ventileert u voldoende? Wij kunnen u uitgebreid adviseren op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling. U kunt bovendien ook bij ons terecht voor het preventief en correctief onderhoud van uw bestaande ventilatiesysteem. Preventief onderhoud voeren wij uit conform ISSO-Publicatie 63, een officiële richtlijn voor het beheer en onderhoud van (mechanische) ventilatiesystemen in woningen en woongebouwen. Bij preventief onderhoud maken wij gebruik van een in eigen huis ontwikkelde poedertechniek.
Wilt u ook een gezond binnenklimaat? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.
Duurzamer & zorgeloos wonen
Domotica & meer
Smart Home producten
Smart home, domotica en huisautomatisering zijn allemaal termen waarmee we doelen op het automatiseren van processen in en rondom uw woning. Domotica kan bijdragen aan efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid, gemak en comfort en biedt bovendien ook veel functionele voordelen voor mensen die graag langer zelfstandig in hun eigen woning willen blijven wonen. Domotica helpt mensen om zorgelozer te wonen.
Denk hierbij aan verlichting die automatisch aan gaat wanneer het donker wordt, de verwarming die automatisch aanspringt voordat u thuiskomt van werk, of zonwering die bij sterk zonlicht automatisch omlaaggaat, om uw binnenklimaat op de juiste temperatuur te houden. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die vandaag de dag al beschikbaar zijn en die in de toekomst steeds verder uitgebreid zullen worden.
Domotica verbindt verschillende apparaten en systemen met elkaar, zoals de verwarming en airco, zonwering en alarmsystemen. Domotica helpt ons om veiliger, energiezuiniger en vooral slimmer te wonen en te werken
De systemen zijn met elkaar verbonden door middel van Wifi of Bluetooth en kunnen op afstand via internet aangestuurd worden aan de hand van een app.
Bent u benieuwd naar wat domotica voor u kan betekenen? Hier een paar voorbeelden van hoe domotica uw woning slimmer kan maken:
Verwarming: Een slimme thermostaat detecteert of u thuis bent en stemt hier de verwarming of verkoeling op af. De verwarming schakelt in als u er bent en gaat uit als u de woning verlaat. Hiermee bespaart u energiekosten en heeft uw woning altijd het gewenste binnenklimaat.
Huisbeveiliging: Domotica kan ook uw huisbeveiliging slimmer maken. Bijvoorbeeld door zich automatisch in te schakelen als u het huis verlaat, of bepaalde verlichting in huis aanzet om het te laten lijken alsof u thuis bent. In het geval van inbraak of brand wordt u hiervan meteen op de hoogte gesteld via uw smartphone, waarna u direct de videobeelden kunt bekijken en actie kunt ondernemen.
Ventilatie: Ook uw ventilatie kan slimmer worden door middel van domotica. Een slim ventilatiesysteem gebruikt bijvoorbeeld sensoren om de hoeveelheid ventilatie af te stemmen op de hoeveelheid personen in een ruimte.
Automatiseer uw woning
Door middel van domotica kunt u bepaalde processen in en rondom uw woning automatiseren. Domotica systemen zijn “slim” omdat ze algoritmen gebruiken die met u als gebruiker mee gaat denken. Domotica past zich aan uw levensritme en behoeften aan, zodat u heerlijk comfortabel kunt wonen en tegelijkertijd uw energiekosten kunt verlagen. Bij Smart Home oplossingen van Hajnadi gaan innovatie en duurzaamheid hand in hand, voor een comfortabele en duurzame toekomst.
Duurzamer leven en wonen
Zonnepanelen & warmtepompen
Energiebesparende oplossingen voor uw woning
Veel mensen investeren vandaag de dag in het verduurzamen van hun woning. Óók u kunt uw energieverbruik beperken, o.a. door te zorgen voor een goede isolatie van uw vloer, dak, ramen, muren en gevels. Een goed geïsoleerde woning is een voorwaarde om op een duurzame manier in uw eigen energie te kunnen voorzien. Is de woning goed of zeer goed geïsoleerd? Maak uw woning dan nóg duurzamer door te investeren in zonnepanelen of warmtepompen, waarmee u uw eigen elektriciteit op kunt wekken en uw woning kunt voorzien van warm water. Een duurzame investering die zichzelf binnen acht tot tien jaar terugverdient.
Rendabel uw eigen energie creëren met zonnepanelen
Voor niets komt de zon op. Investeren in zonnepanelen is daarom buitengewoon rendabel. Zonne-energie is schoon, raakt nooit uitgeput en is door middel van zonnepanelen vrij voor u beschikbaar. De terugverdientijd – de tijd dat de besparingen op stroomkosten gelijk zijn aan uw investering, is acht tot tien jaar, terwijl zonnepanelen gemiddeld 25 jaar meegaan. Dit houdt in dat u minstens 15 jaar pure winst kan maken op uw energiekosten.
Hybride zonnepanelen / zonneboilers
Hybride zonnepanelen, of PVT-collectoren (Photo Voltaisch Thermisch), zijn een combinatie van PV-zonnepanelen en zonnecollectoren. De panelen leveren zowel stroom, als warmte voor het verwarmen van water. Hybride zonnepanelen zijn vooral geschikt als er een beperkt dakoppervlakte beschikbaar is. De combinatie van collectoren en het voorraadvat noemen we ook wel een zonneboiler. Met een zonneboiler kunt u voornamelijk flink besparen op uw energieverbruik voor warm water. In de zomer kan een zonneboiler namelijk praktisch in de complete warmwaterbehoefte van een gemiddeld huishouden voorzien. In de winter hebben wij in Nederland helaas net wat te weinig zonne-uren, waardoor een combinatie met een warmtepomp aan te raden is.
Wilt u uw woning verduurzamen door middel van zonnepanelen? Laat u dan adviseren door onze experts en neem contact met ons op.
Warmtepompen
Een warmtepomp is dé manier om uw woning energie-efficiënt te verwarmen en te koelen en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Een warmtepomp is een zeer interessante investering voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn. Door te investeren in een warmtepomp verlaagt u uw energienota en verhoogt u tegelijkertijd het energielabel van uw woning. Daarom zijn warmtepompen vandaag de dag zeer populair.
De belangrijkste voorwaarde voor een warmtepomp is, zoals hierboven al eerder benoemd, dat uw woning goed geïsoleerd is. Om een warmtepomp zo rendabel mogelijk in te kunnen zetten, is het belangrijk dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.
Wat is een warmtepomp precies?
Een warmtepomp is eenvoudig gezegd een pomp die warmte verplaatst van buiten naar binnen of andersom. Afhankelijk van het soort pomp, wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht, grond of grondwater. Deze warmte wordt vervolgens binnen afgegeven aan de lucht en/of water.
De werking van een warmtepomp kan ook worden omgekeerd, zoals in feite ook bij airconditioning het geval is. Zowel verwarmen als koelen is mogelijk. Afhankelijk van de bron en afgifte, is het bovendien mogelijk om een warmtepomp te gebruiken voor het verwarmen van tapwater of vloerverwarming (in combinatie met een hydromodule).
Wilt u alleen uw woning verwarmen of daarnaast ook nog warm tapwater creëren? U bepaalt de gewenste toepassing en wij zorgen voor de juiste warmtepomp-oplossing.
Nog meer voordelen
Naast het feit dat een warmtepomp bijzonder energie-efficiënt is, is het bovendien ook nog mogelijk om een (lucht-lucht) warmtepomp te combineren met een ventilatiesysteem, met warmteterugwinning voor het energiebesparend ventileren van uw woning. Naast verwarmen en verkoelen, houdt de warmtepomp ook de luchtvochtigheid op een aangenaam peil. Zo zorgt de warmtepomp tijdens alle seizoenen voor een comfortabel binnenklimaat.
Warmtepompen werken op elektriciteit. Houdt er daarom rekening mee dat uw gasverbruik zal dalen, maar dat u méér stroom zult verbruiken. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen (PV-panelen), kunt u zelf de elektriciteit opwekken die de warmtepomp verbruikt. Zo kunt u uw woning écht energieneutraal verwarmen en verkoelen, uw woning helemaal klimaatneutraal maken en nóg meer besparen op uw energiekosten.
Wilt u meer weten over hoe u uw woning kunt verduurzamen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.
Zeker en gerust van huis
Huis- & Brandbeveiliging
Huisbeveiliging
Steeds vaker zijn woonhuizen het doelwit van inbraken en overvallen. Dit komt mede doordat bedrijven zich ook steeds beter wapenen tegen deze risico’s. Huisbeveiliging wordt daarom ook steeds belangrijker voor u als particulier. Een woninginbraak kan ingrijpende gevolgen hebben. U bent waarschijnlijk verzekerd voor de financiële schade, maar wat te denken van de emotionele impact die een inbraak heeft?
Erkend beveiligingsbedrijf
Om een huis goed te beveiligen geven wij enkel adviezen op maat. Zodat u met een gerust hart van huis kunt gaan. Hajnadi Installatietechniek is bovendien aangesloten bij de Verenigde Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) en is een VEB Erkend Installatiebedrijf. Dat betekent dat wij werken in overeenstemming met de VRKI, wat staat voor ‘Verbeterde Risicoklassenindeling’. Dit is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijven vast te stellen en vervolgens te bepalen welke beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden.
Hajnadi voldoet aan alle wettelijke verplichtingen voor beveiligingsbedrijven en voldoen aan de eisen van de VEB 3 Kwaliteitsregeling en geven we VEB 3 Kwaliteitsdocumenten (beveiligingscertificaten en opleveringsbewijzen) af. Ook worden wij als VEB Erkend Installatiebedrijf elke een tot vier jaar geïnspecteerd, waarbij een door ons opgeleverde installatie aan een keuring wordt onderworpen.
Dit alles houdt in dat u van ons kunt verwachten dat de door ons getroffen beveiligingsmaatregelen van hoge kwaliteit zijn.
Enkele voordelen van onze systemen:
- Draadloos of bekabeld
- Uit te breiden met rook en/of CO2-melders
- Eenvoudig te configureren en te bedienen via een app
- Optionele verbinding met meldkamer
Lees hieronder verder over de verschillende mogelijkheden:
Alarmsystemen – zelf installeren of laten doen?
Vanwege het grote en gevarieerde aanbod aan alarmsystemen op de markt, kan het lastig zijn om het juiste alarmsysteem voor uw specifieke situatie te kiezen. Moet men kiezen voor een bekabelde of draadloos alarmsysteem? Wie heeft toegang tot de internetverbinding met het alarmsysteem? Wat zijn de garanties?
Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk alarmsysteem het beste bij uw woning en wensen past.
In principe kan elke elektricien een beveiligingssysteem installeren. Maar een elektricien is geen beveiligingsexpert. Hajnadi kan u als erkend installatiebedrijf uitgebreid informeren over de voor- en nadelen van verschillende alarmsystemen en bovendien bepaalde garanties geven op het gebied van vakmanschap en kwaliteit.
Zorg voor maximale veiligheid voor u en uw gezin, extra toezicht op uw eigendommen als u er niet bent en directe hulpverlening in het geval van nood. Een slim alarmsysteem van Hajnadi kan u extra rust en zekerheid geven.
Camerabewaking in en om uw woning
Bent u vaak van huis? Dan kunnen beveiligingscamera’s een extra oogje in het zeil houden voor u. Camerabewaking geeft u de mogelijkheid om via een app live mee te kijken in en buiten uw woning en schrikt de gelegenheidsinbreker vaak al snel af. Naast preventie vergroot camerabeveiliging ook nog eens de pakkans van inbrekers als er daadwerkelijk een inbraak plaats zou vinden.
Er zijn grote verschillen in (beeld)kwaliteit tussen verschillende camerabewakingssystemen. Ook de plaatsing van de camera’s luistert zeer nauw. Laat u daarom adviseren door onze beveiligingsadviseurs. Hajnadi geeft u graag een vrijblijvend advies!
De voordelen van camerabewaking:
- Maatwerk camerasysteem
- Live meekijken via de app
- Niet hackbaar
Hoeveel extra veiligheid wenst u?
Of u nu kiest voor een alarmsysteem, camerabewaking of beide, bij ons kunt u rekenen op advies op maat. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke woonsituatie en wensen. Hajnadi staat garant voor de vakkundige installatie van uw systeem en naar wens kunt u bovendien een service- en onderhoudscontract bij ons afsluiten.
Altijd zeker met een
Hajnadi Onderhoudsabonnement
Onze Onderhoudsabonnementen
Wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw installaties het altijd doen, dan is het noodzakelijk om regelmatig onderhoud te plegen. Periodiek onderhoud voorkomt storingen en onnodige reparaties en zorgt ervoor dat uw installaties zo efficiënt mogelijk blijven werken.
De voordelen van regelmatig onderhoud zijn o.a.:
- Langere levensduur van de installaties
- Voorkom storingen
- Voorkom dure reparatiekosten
- Creëer extra veiligheid
- Energiezuinig & milieuvriendelijk
Met ons onderhoudsabonnement bent u altijd verzekerd van vlotte en vakkundige service. Uw installatie wordt jaarlijks gecontroleerd en gereinigd en, indien nodig, bijgesteld. Wij staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. Bovendien betaalt u geen extra kosten voor werkzaamheden tijdens weekenden of avonduren. Kies daarom voor een onderhoudsabonnement van Hajnadi.
Check uw rookgasafvoer: is deze al op de juiste manier gemonteerd?
Een correct gemonteerde rookgasafvoer is essentieel voor het goed functioneren van uw cv-ketel én uw veiligheid. Rookgassen moeten uiteraard zo veilig mogelijk kunnen worden afgevoerd. Omdat een juiste montage van uw rookgasafvoer zó belangrijk is voor de veiligheid, zijn er een aantal basisvoorschriften opgesteld voor het veilig bevestigen van rookgasafvoersystemen met een diameter van 60 tot 110 millimeter.
Vanaf januari van dit jaar zijn deze basisvoorschriften een verplicht en vast onderdeel geworden van de nieuwe wettelijk verplichte opleiding CO-certificering die alle installateurs moeten volgen. Want uw veiligheid staat voorop!
Is uw cv-ketel al wat ouder en is er langere tijd geen groot onderhoud meer gepleegd? Dan kan het voorkomen dat de bevestiging van uw rookgasafvoer vernieuwd moet worden om aan deze basisvoorschriften te kunnen voldoen. Daarom vragen wij u bij de aanvraag van een serviceabonnement ook altijd om een foto op te sturen van uw rookgasafvoer, zodat wij kunnen beoordelen of deze voldoet aan “het nieuwe beugelen”.
Bent u geïnteresseerd in een onderhoudsabonnement?
Vul dan ons aanvraagformulier voor serviceabonnementen in en dan kijken wij samen met u hoe wij u optimaal van dienst kunnen zijn. Of bekijk hier direct onze Algemene voorwaarden en het service abonnement contract.