Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Airconditioning (airco)

Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. Daar draait het bij airconditioning om. Want airco kunt u niet alleen gebruiken om te koelen, maar ook om te verwarmen. Dat gebeurt door de werking om te keren. Airconditioning wordt steeds vaker in woningen toegepast als energiezuinig alternatief voor de traditionele cv-installatie.

 

Airconditioning in huis

Airconditioning zorgt 365 dagen per jaar voor een prettig klimaat in huis door de temperatuur en de vochtigheidsgraad te reguleren. Daarom spreken we ook wel van klimaatbeheersing. Bovendien filtert en reinigt een airconditioner de lucht, waardoor u frisse, gezonde lucht inademt en er een gezond woonklimaat ontstaat.

 

Airco in één of meerdere ruimten

Mogelijk wilt u maar één ruimte koelen, bijvoorbeeld uw slaapkamer of thuiskantoor. Een single-splitsysteem biedt dan uitkomst. Een single-splitsysteem bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. In grotere ruimten die om meer capaciteit vragen kunnen tot wel vier dezelfde binnendelen worden gekoppeld aan de buitenunit.

 

Met een multi-splitsysteem kunt u tot wel vijf ruimten koelen of verwarmen, door meerdere, eventueel verschillende binnenunits aan te sluiten op de buitenunit. De binnendelen werken onafhankelijk van elkaar en de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen per ruimte worden geregeld.

 

Voordelen airco

Een groot voordeel van airconditioning is dat het binnenklimaat snel op de gewenste temperatuur is – of u nu wilt koelen of verwarmen. Een airconditioningsysteem werkt verder bijzonder efficiënt en verbruikt weinig energie, waardoor u flink bespaart op uw energienota. Zeker wanneer u de airconditioner ook gebruikt als verwarming.

 

Ervaar de meerwaarde van een STEK-erkend installateur van airconditioningsystemen en neem direct contact met ons op.

 

 

direct contact