Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is voor u als ondernemer aantrekkelijker dan ooit. Bij de aanschaf van zonnepanelen profiteert u namelijk van verschillende fiscale voordelen. Daarnaast bespaart u natuurlijk vanaf dag één op uw stroomkosten. Zonnepanelen zijn verder een prima manier om uw CO2-uistoot te verminderen.

 

De zon als energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron van gratis energie. Zonnepanelen benutten die bron door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u zo in een deel van uw stroombehoefte voorzien. Met voldoende panelen - in combinatie met andere duurzame oplossingen - is het zelfs mogelijk uw gebouw(en) volledig klimaatneutraal te maken en uw CO2-uitstoot én energienota te reduceren tot nul.

 

Fiscale voordelen

Een zonnepaneel kost nog slechts een fractie van wat het tien jaar geleden kostte. U als zakelijke klant betaalt door diverse fiscale voordelen netto nog een stuk minder. Naast de algemene investeringsaftrek zijn dat de energie-investeringsaftrek (EIA) van 55,5 procent (2017) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), van 28 procent of maximaal 15.734 euro (2017). Afhankelijk van uw stroomverbruik, is de terugverdientijd daardoor erg kort. Daarna profiteert u nog járenlang van écht gratis stroom.

 

Wilt u meer weten over de algemene of fiscale voordelen van zonnepanelen? Wij informeren u graag. Neem direct contact met ons op.

 

direct contact