Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Zonnepanelen

Je ziet ze steeds vaker op daken: zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd. Dat is niet vreemd, want terwijl de energiekosten blijven stijgen, leveren zonnepanelen gratis stroom. Verder zijn zonnepanelen de laatste jaren, ook zonder subsidie, stukken voordeliger in aanschaf geworden én kunt u als consument de btw op zonnepanelen terugvorderen. Daardoor verdient u een investering in zonnepanelen meestal binnen acht à tien jaar terug.

 

Waarom zonnepanelen?

Een zonnepaneel, of pv-paneel, zet de energie uit zonlicht om in elektriciteit, ook wel zonnestroom genoemd. Zonnepanelen zijn dus afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht – van de stralingsintensiteit en het aantal zonuren. De zon in Nederland is uitstekend geschikt om elektriciteit mee op te wekken.

 

Met zonnepanelen is het mogelijk om geheel of gedeeltelijk uw stroombehoefte te voorzien. Zo kunt u met een paar zonnepanelen al voldoende elektriciteit opwekken om bijvoorbeeld een warmtepomp van stroom te voorzien en uw woning energieneutraal te verwarmen.

 

Wat leveren zonnepanelen op?

Investeren in zonnepanelen is buitengewoon rendabel. Veel rendabeler dan uw geld laten ‘slapen’ op een bankrekening. De terugverdientijd - de tijd dat de besparingen op stroomkosten gelijk zijn aan uw investering - is acht tot tien jaar, terwijl zonnepanelen gemiddeld 25 jaar meegaan. Nadat u uw geld heeft terugverdiend, maakt u dus nog vijftien jaar pure winst.

 

Hybride zonnepanelen

Hybride zonnepanelen, of pvt-collectoren, wekken naast elektriciteit ook warmte op voor warm water. De combinatie van collectoren en het voorraadvat noemen we zonneboiler. Met een zonneboiler kunt u flink besparen op uw energieverbruik voor warm water. In de zomer kan een zonneboiler praktisch in de complete warmwaterbehoefte van een gemiddeld huishouden voorzien. In de winter niet. De combinatie met een warmtepomp ligt dan ook voor de hand.

 

Weten hoe u met zonnepanelen uw elektriciteitsnota kunt verlagen? Neem direct contact met ons op.

 

direct contact