Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Waarom is ventileren belangrijk?

Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten samen ongeveer 10 liter vocht in een huis. Naast vocht, wordt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. In Nederland heeft echter ruim 1 op de 6 woningen te weinig ventilatie. Gevolg: vocht en schadelijke stoffen hopen zich op en de woning wordt een verzamelplaats voor schimmels en huismijt. Dat kan weer leiden tot gezondheidsklachten, vooral bij kinderen, zoals benauwdheid, allergie, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming of chronische neusverkoudheid. Ventileren voorkomt dit. Laat daarom dag en nacht voldoende ramen en ventilatieroosters open. Let er wel op dat inbrekers geen vrij spel krijgen. Zorg dus ook voor uw eigen veiligheid en plaats bijvoorbeeld anti-inbraakstangen, zodat u nooit alles hoeft af te sluiten.

 

Verbruikt een airco veel energie?

Airconditioning was vroeger een luxe artikel. Mede door de warme zomers is airconditioning tegenwoordig bijna standaard in winkels en kantoren. D.m.v. innovatieve technologieën heeft men zich als doel gesteld uw elektraverbruik te beperken. Airconditioners van tegenwoordig zijn dan ook energiezuinig. Bovendien kan een groot deel van de energiekosten worden bespaard door het toepassen van buitenzonwering, het dichthouden van ramen en deuren en de instelling van de thermostaat. De energiekosten worden nog verder beperkt door het regelmatig reinigen van de filters.

 

Is een designradiator een 'volwaardige' radiator of is er bijkomende verwarming nodig?

Designradiatoren verschillen NIET van gewone radiatoren qua warmteafgifte. Een designradiator met een afgifte van 2000 Watt geeft evenveel warmte af als een gewone radiator van 2000 Watt. Bovendien geven designradiatoren stralingswarmte. U voelt de warmte naar u toekomen wat veel aangenamer is dan convectiewarmte, zeker als u pas uit het bad of de douche komt.

 

Ik wil energiebesparende maatregelen treffen. Heb ik recht op subsidie?

Wij zijn een Meer met Minder Installateur en kunnen u daarom adviseren bij het realiseren van energiebesparende maatregelen en de mogelijkheid van subsidie.

 

Ik wil mijn cv toestel/airco laten onderhouden. Kan dit?

Voor service en onderhoud aan uw CV-ketel en Airco kunnen wij u voorzien van verschillende contracten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bel met 045-5451200 voor een advies op maat.

 

Mijn cv ketel moet met spoed vervangen worden. Kan dit?

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen voor u een spoedplaatsing uitvoeren binnen 24 uur na aanmelding.

 

Ik heb een storing. Wat kan ik zelf doen?

 1. Controleer of de gaskraan open staat. Zo niet, open de deze en reset of start het toestel opnieuw.
 2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet, steek de stekker in het stopcontact  en reset of start het toestel opnieuw.
 3. Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat.
 4. Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast.
 5. Controleer of een van de kranen voor warmwater lekt of druppelt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan druppelt, kan de CV ketel geen warmte afgeven aan de radiatoren.
 6. Controleer de druk in de CV; de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan.
 7. Noteer de storingscode die op het display (indien aanwezig) staat. Deze informatie is van belang voor de servicemonteur.
 8. Wanneer uw toestel een 'resetknop' heeft, dan kunt u proberen het toestel te resetten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding CV-toestel).
 9. Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig). Volg de aanwijzingen in de handleiding van de ketel voor het aansteken van de waakvlam.

 

Als uw toestel na deze controle in storing blijft, dan kunt u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen om de storing te verhelpen via: 045-5451200.

 

Ik hoor een borrelend geluid in mijn radiator. Is dit een probleem?

Als u een borrelend geluid in uw radiator hoort, zit er lucht in de installatie. De oplossing hiervoor is het ontluchten van uw radiator. Dit kunt u eenvoudig zelf doen door de volgende stappen te volgen.

 

 1. Schakel de cv-ketel uit (stekker eruit).
 2. Zorg dat de watertemperatuur in uw verwarmingsinstallatie maximaal 40 graden Celsius is.
 3. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingskraantje van de radiator een halve slag open. Begin daarbij met de radiator op het laagste punt in uw huis. Zodra er water uit komt, draait u het ontluchtingskraantje weer dicht.
 4. Na het ontluchten kan de waterdruk gezakt zijn. Als deze te laag is, dan moet er water bijgevuld worden. Zie hiervoor ‘Wanneer moet ik mijn verwarmingsinstallatie bijvullen?’.

 

Wanneer moet ik mijn verwarmingsinstallatie bijvullen?

De waterdruk van de verwarmingsinstallatie in koude toestand moet minimaal 1,5 atmosfeer (bar), tenzij uw ketelleverancier andere waarden vermeldt, welke dan maatgevend zijn. Deze druk kunt u aflezen op de manometer. Als de druk te laag is, dan moet er water bijgevuld worden. Bijvullen van de installatie is niet moeilijk, maar de goede volgorde van de verschillende handelingen is belangrijk.

 

 1. Zet de thermostaat in de laagste stand en laat de installatie afkoelen tot 40 a 50 graden Celsius.
 2. Zet alle radiatorkranen open.
 3. Draai de vulslang stevig op de waterkraan en vul de slang met water. Alle lucht moet uit de slang zijn!
 4. Bevestig het andere eind van de vulslang aan de vulkraan van de verwarmingsinstallatie.
 5. Draai de waterkraan helemaal open en draai vervolgens met de speciale vulkraansleutel de vulkraan open.
 6. Wanneer de waterdruk gestegen is tot de door de ketelleverancier bepaalde waarde,bijvoorbeeld 2 atmosfeer (bar) draait u eerst de vulkraan dicht en pas daarna de waterkraan.
 7. Zet een emmer gereed en draai de vulslang aan één kant los.
 8. Dek met uw duim de slang af en laat deze in de emmer leeg lopen.
 9. Draai het andere eind van de slang los, verwijder de vulslang en doe de stekker weer in de wandcontactdoos. Let hierbij op voor een eventuele fasegevoeligheid van de cv-ketel.
 10. Indien de ketel niet gaat draaien, de stekker 180 graden draaien in de wandcontactdoos.