Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Cv-ketels

Warmte associëren we - behalve met temperatuur - ook met positieve emoties als vriendelijkheid en affectie. Niet gek dat een verwarmingsketel ook wel het hart van een knus huis wordt genoemd. Is uw cv-ketel ouder dan twaalf jaar? Dan wordt het langzaam tijd uw oude cv-ketel te vervangen. Bij ons kunt u terecht voor advies rondom de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, installatie en onderhoud.

 

Soorten cv-ketels

Tegenwoordig heeft u de keuze uit verschillende soorten cv-ketels. Tel daar alle verschillende fabrikanten en merken cv-ketels bij op, en het is begrijpelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij adviseren u graag welk soort verwarmingsketel het beste bij uw woonsituatie en stookgedrag past.

 

Soloketel of combiketel

Bent u op zoek naar een cv-ketel die uw huis verwarmt en ervoor zorgt dat er warm water uit de kraan komt? Dan is een combiketel de juiste keus voor u: een cv-installatie met boiler. Hebt u in uw keuken en badkamer al een geiser of boiler voor warm tapwater? Kies dan voor een soloketel.

 

HR-, UHR- of VR-ketel

Bijna alle cv-ketels die nieuw geplaatst worden zijn HR-ketels, of hoogrendementsketels. Een HR-ketel levert een hoger rendement dan de ouderwetse gasketel. Er zijn zowel HR-soloketels als HR-combiketels. Tegenwoordig zijn er ook UHR-ketels, waarin UHR staat voor ultra-hoog rendement.

 

Omdat HR-ketels een condensafvoer nodig hebben, kunnen ze niet overal geplaatst worden. Een VR-ketel is dan een goed alternatief. VR-ketels leveren een lager rendement dan HR-ketels, maar nog altijd een verbeterd rendement (VR) ten opzichte van traditionele gasketels.

 

Cv-ketel kopen, huren of leasen

U kunt uw cv-ketel bij ons kopen, huren of leasen. Als u besluit uw cv-ketel te kopen, bent u meteen eigenaar van uw cv-ketel. U bepaalt zelf of u een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel bij ons afsluit.

 

Ziet u op tegen het aanschafbedrag? Dan is het huren of leasen van een cv-ketel een aantrekkelijke optie. Bij zowel huur als lease hoeft u geen eenmalige uitgave te doen en betaalt een vast, laag bedrag per maand. Regulier onderhoud en service bij storingen zijn daarbij inbegrepen. Het grote verschil tussen huren en leasen is dat u na afloop van de leasperiode automatisch eigenaar wordt van uw cv-ketel en bij huur niet.

 

Alternatief voor cv-ketel

Bent u op zoek naar een systeem dat naast verwarmen ook kan koelen? Met een warmtepomp beschikt u over een alles-in-eensysteem voor basisverwarming en koeling van uw woning, dat tevens zorgt voor warm water in de keuken en badkamer.

 

 

direct contact