Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Verwarming

Kantoren, woongebouwen, winkels, scholen, zorginstellingen en sporthallen. In grote gebouwen komt er letterlijk heel wat meer kijken bij verwarming dan in een woning. Met onze zuinige installaties en duurzame oplossingen verwarmen we uw gebouw zo efficiënt mogelijk. Dat helpt het milieu en spaart ook nog eens geld.

 

Cascadesysteem

In plaats van één grote cv-ketel wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor meerdere kleinere cv-ketels. Deze oplossing, waarbij de ketels parallel worden geschakeld, noemen we een cascadesysteem. Dit systeem speelt flexibel in op de variabele warmtevraag en springt zeer zuinig om met energie. Daardoor bespaart u tot wel veertig procent op uw stookkosten.

 

De toestellen in een cascadeopstelling worden gelijkmatig belast, wat zorgt voor een lange levensduur en optimale bedrijfszekerheid. Het totale vermogen van een cascadesysteem is afhankelijk van het totale aantal ketels en het vermogen van de losse ketels. We stellen graag voor u het systeem samen dat het meest passende antwoord geeft op uw warmtevraag. Uiteraard leveren wij ook de radiatoren voor in de woningen.

 

Staande HR-ketels

Bij de renovatie of modernisering van ketelhuizen in objecten met een bovengemiddelde verwarmingsbehoefte, zoals zwembaden, wordt vaak een staande hoogrendementsketel (HR-ketel) toegepast. Staande HR-ketels hebben individueel een zeer groot vermogen. Door ze in cascade te plaatsen, kunnen zeer grote vermogens worden bereikt van wel 2,5 MW.

 

VRF-systeem

Met een VRF-systeem (VRF staat voor Variable Refrigerant Airflow) kunnen verschillende ruimtes tegelijkertijd verwarmd of juist verkoeld worden. Een uitkomst als in een gebouw de warmte-/koudebehoefte per ruimte varieert. Naast de temperatuur kan een VRF-systeem ook de luchtvochtigheid reguleren en de lucht filteren en reinigen. Een VRF-systeem bestaat uit een (groot) aantal binnendelen en één of meerdere buitenunits.

 

Duurzame oplossingen

Er komen steeds meer mogelijkheden om energiezuinig te verwarmen met minder of geen gas. Warmtepompen, die de warmte van buiten benutten voor verwarming binnenshuis, en zonnepanelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit, zijn goede voorbeelden van manieren om geld én het milieu te sparen. Wij kijken graag samen met u welke (combinatie van) oplossingen we in uw situatie kunnen toepassen.

 

Wilt u meer weten over verwarming en welk systeem het meest geschikt is in uw situatie? Neem direct contact met ons op.

 

direct contact