Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Centraal stofzuigsysteem

Met een centraal stofzuigsysteem hoeft u uw stofzuiger niet meer overal achter u aan te slepen. Bovendien is het systeem krachtiger en veel stiller dan een gewone stofzuiger. Zo maakt u uw hele huis gemakkelijker en sneller schoon. Maar dat zijn lang niet alle voordelen van centraal stofzuigen.

 

Wat is en hoe werkt een centraal stofzuigsysteem?

Een centraal stofzuigsysteem bestaat uit een centrale stofzuigmachine. Deze wordt bijvoorbeeld in de cv-ruimte of op zolder geplaatst. De stofzak van deze machine hoeft u slechts één keer per half jaar te vervangen. Vanuit deze centrale unit lopen leidingen naar de verschillende ruimten in uw woning, die uitkomen op de stofinlaten. Op deze zogenaamde ‘stofcontacten’ sluit u de stofzuigerslang aan.

 

Hajnadi biedt u een ruime keus in stofzuigmachines, slangensets en accessoires. Zo vindt u altijd het centraal stofzuigsysteem dat past bij uw wensen en behoeften.

 

Wat zijn de voordelen van een centraal stofzuigsysteem?

Een centraal stofzuigsysteem biedt u diverse voordelen.

 

Ten eerste gemak. Met een centraal stofzuigsysteem hoeft u nooit meer een stofzuiger achter u aan te slepen. Geen apparaat dat overal tegenaan botst en uw (dure) meubilair en deurposten beschadigt. Of snoer dat blijft haken.

 

Ten tweede zorgt een centraal stofzuigsysteem voor schone, frisse lucht. Het stof wordt daadwerkelijk uit de ruimte afgezogen, zonder dat er fijnstof wordt teruggeblazen. Ideaal voor mensen met een allergie of luchtwegaandoening. Ook de typische nare stofzuigergeur verdwijnt.

 

Een centraal stofzuigsysteem is ten derde tegelijkertijd krachtiger en stiller dan een conventionele stofzuiger. Dat komt doordat de centrale unit met de motor zich elders in woning bevindt.

 

Kan een centraal stofzuigsysteem in mijn woning worden geplaatst?

Idealiter wordt een centraal stofzuigsysteem meegenomen in het ontwerp van een nieuwbouwwoning. Maar het systeem kan ook betrekkelijk eenvoudig worden toegepast in een bestaande woning. Of u nu in een ‘normale’ woning of appartement woont. U zult weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden.

 

Wat kost een centraal stofzuigsysteem?

De kosten van een centraal stofzuigsysteem worden bepaald door de keuze voor een bepaald type stofzuigmachine, het aantal stofcontacten, het daarvoor benodigde leidingensysteem en de gewenste slangenset en accessoires. De prijs van een centraal stofzuigsysteem is gewoonlijk vergelijkbaar met die voor een nieuwe (hoogwaardige) cv-ketel. Merk op dat een centraal stofzuigsysteem onlosmakelijk deel uitmaakt van uw woning en zorgt voor een waardestijging. Dat kan gunstig zijn bij de verkoop van uw woning.

 

Centraal stofzuigsysteem combineren met warmteterugwinning (WTW)

Een centraal stofzuigsysteem zuigt (warme) lucht af, die verder wordt verwarmd in de stofzuiger. Deze warmte wordt normaal niet benut. Met een warmteterugwininstallatie (WTW-installatie) kan de opgezogen stofzuigerlucht worden gebruikt voor het verwarmen van de binnenkomende buitenlucht. Daardoor gaat er minder warmte verloren en bespaart u energie.

 

Maak kennis met het gemak en de gezondheidsvoordelen van een centraal stofzuigsysteem en neem contact met ons op.

 

direct contact