Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Hydrofoorinstallatie

Als woningcorporatie of vve bent u, vanaf de watermeter, verantwoordelijk voor het watersysteem en de waterdruk. Als de waterdruk te laag is, komt er minder water uit de kraan. Een hydrofoorinstallatie, of hydrofoor, biedt dan uitkomst. Een hydrofoor verhoogt de waterdruk in de waterleiding als die te laag is.

 

Wat is een hydrofoor?

Een hydrofoorinstallatie, of drukverhogingsinstallatie, is een installatie om de waterdruk op peil te houden. Een hydrofoor verhoogt de waterdruk als - bijvoorbeeld doordat er meerdere tappunten openstaan - de druk in een (gecombineerd) waterleidingnet afneemt en er niet meer genoeg water uit de kraan komt. De installatie, bestaande uit een pomp en expansievat gevuld met water, wordt geïnstalleerd tussen de waterleiding en het gebouw.

 

Toepassingen hydrofoor

Een hydrofoor wordt met name toegepast in hoogbouw. Ook in gebouwen met bijvoorbeeld veel tappunten - zoals zwembaden en sportcomplexen - biedt een hydrofoor uitkomst. Een hydrofoor is verplicht als de waterdruk per tappunt onder de één bar komt. In de praktijk is dat meestal vanaf de vijfde verdieping in een flatgebouw.

 

Klagen bewoners regelmatig over lage waterdruk? Een hydrofoor biedt uitkomst. We vertellen u graag meer. Neem direct contact met ons op.

 

 

direct contact