Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Duurzame energie

Zuinig omspringen met energie en het benutten van duurzame energiebronnen is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening. Als we naar onze woningen kijken, kunnen we het meeste besparen op onze verwarmingskosten. Onder andere door te zorgen voor een zuinige installatie voor verwarming en warm water.

 

Energie besparen

Ruim de helft van uw energierekening bestaat uit verwarmingskosten: de kosten voor het verwarmen van uw woning en tapwater. Logisch dus dat u daar het meeste kunt besparen. Daarmee doet u niet alleen uw beurs, maar ook het milieu en toekomstige generaties een plezier, want maar liefst een vijfde van alle CO2-uitstoot komt door energieverbruik in huis.

 

Van zuinig naar duurzaam

De basis voor een energiezuinige of -neutrale woning is goede isolatie van dak, buitenmuren, ramen en vloer. Meteen daarna komt een zuinige installatie voor verwarming en warm water. HR- en UHR-ketels zijn zuiniger dan traditionele verwarmingsketels, maar werken nog steeds op gas. Duurzaam verwarmen kan met een zonneboiler en warmtepomp. Met (hybride) zonnepanelen kunt u ook nog eens de elektriciteit opwekken die de warmtepomp verbruikt en uw huis en water volledig klimaatneutraal verwarmen.

 

Mogelijkheden

Hieronder een overzicht van de duurzame producten die wij leveren en onderhouden.

 

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt de warmte van buiten voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een warmtepomp kan op warme dagen ook binnen voor verkoeling zorgen. Een warmtepomp wordt steeds vaker toegepast als hoofdverwarming en is een duurzaam alternatief voor een gasgestookte verwarmingsketel.

 

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler zorgt voor warm water in de keuken en de badkamer. De boiler gebruikt geen elektriciteit om het water te verwarmen, maar haalt de warmte uit de omgevingslucht. Doordat een warmtepompboiler alleen elektriciteit nodig heeft om te functioneren, heeft deze een hoger rendement dan een klassieke boiler. Een warmtepompboiler kan ook worden gecombineerd met een warmtepomp of cv-ketel.

 

Add-on warmtepomp

Een warmtepomp kan niet alleen als zelfstandig systeem functioneren, maar ook als verlengstuk van uw bestaande, gasgestookte cv-ketel dienen. Daarmee wordt een hoger rendement behaald en kunt u uw gasverbruik verminderen.

 

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is voordeliger in aanschaf dan een volledig elektrische warmtepomp. Een hybride waterpomp is in feite een combinatie van een warmtepomp en een gasgestookte HR-ketel. De waterpomp fungeert als hoofdverwarming en de HR-ketel verwarmt bij als dat nodig is.

 

Zonnepanelen (pv-panelen)

Een zonnepaneel, of pv-paneel, zet zonlicht om in gratis elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u dus op milieuvriendelijke wijze uw eigen stroom produceren en in (een deel van) uw stroombehoefte voorzien. De aanschaf van zonnepanelen is, ook zonder subsidie, een zeer aantrekkelijke investering.

 

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt net als een klassieke boiler voor warm tapwater. Alleen doet een zonneboiler dat door de gratis warmte van de zon te benutten. Zonnecollectoren vangen de warmte van de zon op en verwarmen daarmee het leidingwater in een voorraadvat. Dat water kan worden gebruikt in de badkamer of keuken. Een cv-ketel of warmtepomp verwarmt het water eventueel bij.

 

Zonneboilercombi

Een zonneboilercombi is een grote zonneboiler gecombineerd met een cv-ketel. Een zonneboilercombi kan worden gebruikt voor het verwarmen van tapwater én voor het verwarmen van de woning. De hoogste rendementen worden behaald in combinatie met vloerverwarming.

 

Wilt u meer weten over duurzaamheid en welke duurzame oplossingen ú geld kunnen opleveren? Neem direct contact met ons op.

 

 

direct contact