Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Duurzame energie

Het treffen van energiebesparende maatregelen en het benutten van duurzame energiebronnen zijn prima manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat is niet alleen goed voor het milieu; u bespaart er ook nog eens geld mee. Bovendien beloont de overheid investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie met fiscale voordelen.

 

Duurzaam ondernemen

Als ondernemer hebt u het beste voor met het milieu. U probeert waar mogelijk energie te besparen en uw CO2-uitstoot te reduceren. Wij kunnen u daarbij helpen - met advies en met onze duurzame oplossingen voor onder andere verwarming, warm water, koeling en ventilatie.

Duurzame oplossingen

 

Warmtepompen

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die voor het verwarmen van uw bedrijfspand en/of tapwater. Er zijn ook warmtepompen die de grond of grondwater als warmtebron gebruiken. Door de werking om te keren, kan een warmtepomp ook gebruikt worden als airconditioner en voor verkoeling zorgen.

 

Een warmtepomp kan stand-alone worden toegepast, maar kan ook worden gecombineerd met een gasgestookte HR-ketel om zo uw gasverbruik te verminderen. Het is ook mogelijk een warmtepomp of cv-ketel te combineren met een warmtepompboiler voor warm tapwater.

 

Een warmtepompsysteem dat we steeds meer terugzien in bedrijfsomgevingen, is het VRF-systeem (VRF staat voor Variable Refrigerant Flow). Een VRF-systeem is een alles-in-eensysteem voor het verwarmen, koelen en ventileren van complete gebouwen. Uniek is dat het systeem gelijktijdig één ruimte kan verwarmen en de andere verkoelen.

 

Zonnepanelen

Een zonnepaneel, of PV-paneel, wekt gratis elektriciteit op uit het zonlicht. Met zonnepanelen kunt u dus deels of zelfs volledig in uw stroombehoefte voorzien en uw bedrijfsgebouw energieneutraal verwarmen of zelfs helemaal klimaatneutraal maken.

 

Zonneboiler(/-combi)

Waar zonnepanelen stroom leveren, zorgt een zonneboiler voor warm (tap)water. Collectoren ‘verzamelen’ de warmte van de zon en transporteren die naar een voorraadvat met water. In combinatie met een cv-ketel kan een zonneboiler ook worden gebruikt voor verwarming via radiatoren of vloerverwarming.

 

Fiscaal voordeel

De overheid stimuleert investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Onder andere via de zeer aantrekkelijke energie-investeringsaftrek (EIA), waardoor u, boven op de ‘gewone’ afschrijving, een percentage van de investering mag aftrekken van uw fiscale winst. Onze duurzame oplossingen komen in principe alle in aanmerking voor deze fiscale regeling.

 

Bent u geïnteresseerd in onze duurzame oplossingen of wilt u meer weten over de fiscale voordelen? Neem direct contact met ons op.

 

 

direct contact