Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Airconditioning (airco)

Een aangenaam binnenklimaat zorgt ervoor dat uw medewerkers comfortabel kunnen werken. Airconditioning, kortweg ‘airco’, levert daar een belangrijke bijdrage aan. Als STEK-gecertificeerd installateur, staan wij voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in koeltechniek. Wij hebben altijd het beste airconditioningsysteem in huis voor uw situatie. Of u nu op zoek bent naar airco voor één of enkele ruimten, of voor een (groot) gebouw.

 

Airconditioning op het werk

Een airconditioningsysteem, of airconditioner, regelt het binnenklimaat in uw kantoor- of bedrijfspand. Niet alleen door de lucht te koelen of verwarmen, maar ook door de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau te houden en de lucht te filteren en reinigen. Die frisse, schone lucht zorgt voor een aangenaam en gezond werkklimaat. En dat heeft weer een gunstige invloed op de productiviteit van uw werknemers en op het ziekteverzuim.

 

Groot voordeel van een airconditioner is dat de gewenste temperatuur snel bereikt wordt en dat een ruimte ook weer snel afkoelt na het uitschakelen van de airco.

 

Energiezuinige airconditioning

Als ondernemer kijkt u verder dan alleen de aanschafkosten van uw airconditioningsysteem. Daarom is het goed om te weten dat onze airconditioners uitblinken in efficiency, en een hoog rendement combineren met een laag energieverbruik. Dat betekent een besparing op uw energienota en lagere CO2-uitstoot. Onze airco’s zijn verder onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Zo betaalt uw investering zich uiteindelijk dubbel en dwars terug.

 

Voor iedere situatie de juiste airconditioner

De keuze voor een airconditioningsysteem hangt naast uw wensen vooral af van hoeveel ruimten u wilt behandelen.

 

Bent u op zoek naar airconditioning voor één vertrek? Dan biedt een single-splitsysteem uitkomst, bestaande uit één binnendeel en een buitenunit.

 

Wilt u enkele ruimten koelen of verwarmen? Dan is een multi-splitsysteem de meest efficiënte oplossing. Daarbij worden, afhankelijk van het aantal ruimten, meerdere binnenunits gekoppeld aan één buitendeel.

 

Als de lucht in een groot aantal ruimten of in een compleet bedrijfspand moet worden behandeld, dan zal een VRF-systeem moeten worden toegepast. Een VRF-systeem bestaat uit meerdere binnenunits en één of meer geschakelde buitenunits, en kan worden gekoppeld aan een gebouwenbeheersysteem (GBS). Met een VRF-systeem is het mogelijk om tegelijkertijd de ene ruimte te verwarmen en de andere te koelen.

 

Airco: méér dan koelen

Bij airconditioning denkt u misschien direct aan koeling. Maar de werking van een airconditioner kan ook worden omgekeerd. De warmte wordt dan aan de buitenlucht onttrokken en afgegeven aan de lucht in de ruimte. Zo zorgt airconditioning zowel bij warme als bij koude buitentemperaturen voor een aangenaam binnenklimaat.

 

Het is ook mogelijk een ventilatiesysteem met warmteterugwinning te koppelen aan het airconditioningsysteem en zo het energieverbruik te verlagen.

 

Er zijn tot slot ook alles-in-eensystemen die centrale verwarming combineren met warm tapwater en airconditioning (verkoeling).

 

Wilt u meer weten over airconditioning en de voordelen ervan voor uw organisatie? Neem direct contact met ons op.

 

 

direct contact