Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Over ons

Hajnadi Klimaattechniek is al ruim een halve eeuw een vertrouwde naam op het gebied van verwarming, airco, ventilatie en méér. Sinds 1959 vertrouwen bedrijven en particulieren op onze installaties én op onze dienstverlening. Klanten als u: dát is waar wij iedere dag onze energie in steken. 24/7 als het moet.

 

Bedrijfsprofiel

Klimaattechniek: de meeste mensen worden er niet warm of koud van. Wij aan de andere kant leven ervoor. Noem het gerust onze passie. Die passie gaat verder dan onze liefde voor de techniek. Begrijp ons niet verkeerd: we zijn gek op hightechoplossingen. Maar waar we vooral van houden, zijn blije klanten.

 

Als totaaloplosser kijken we graag naar alle aspecten van uw binnenklimaat en naar de relatie ertussen. Op die manier kunnen we u de beste en meest efficiënte oplossing adviseren. Naast advies nemen wij natuurlijk ook graag het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw installatie(s) voor onze rekening. Zo nemen we u werkelijk alle zorgen uit handen.

 

Onze totaalvisie wordt gewaardeerd door zakelijke klanten uit de profit- en non-profitsector, maar ook door particulieren die hoge eisen stellen aan hun wooncomfort. Tot onze klanten behoren bedrijven – kantoren, winkels, horeca – scholen, zorginstellingen, overheidsorganisaties, woningcorporaties en verenigingen van eigenaars (VvE’s).

 

Missie en visie

Een bijdrage leveren aan een comfortabel woon- en werkklimaat én aan een betere wereld. Dat is in het kort onze missie. Dat doen we allereerst door het adviseren van duurzame en zuinige oplossingen die minder of geen gas gebruiken en zo de CO2-uitstoot helpen terug te dringen. Maar ook door kritisch naar onszelf te kijken – naar het energieverbruik in ons bedrijfspand, ons wagenpark, onze rittenplanning en zelfs onze leveranciers. Wij geloven in practise what you preach.

 

Bedrijfsfilosofie

Wij garanderen u de beste oplossing voor de beste prijs. Dat is niet altijd de oplossing die het voordeligst is in aanschaf. Wij kijken namelijk ook naar zaken als het rendement, de energiezuinigheid, betrouwbaarheid en servicevriendelijkheid van een installatie. We kijken kortom naar de totale kosten en opbrengsten over de hele levenstermijn. Zo creëren we klanten die niet alleen vandaag, maar ook morgen nog tevreden zijn met hun oplossing. Die filosofie sluit naadloos aan op onze duurzame visie.

 

ISO 9001:2015

Hajnadi is ISO 9001:2015-gecertificeerd. ISO 9001 draait in feite om kwaliteit. Om de kwaliteit van onze processen. Bijvoorbeeld het vertalen van uw behoefte naar een goed advies. ISO 9001 biedt ons handvatten om beter te presteren. Dat merkt u aan alles. Het helpt ons te voldoen aan de wet- en regelgeving en aan uw eisen. Het helpt ons zelfs de klanttevredenheid te verbeteren. U ziet: ISO 9001 draait uiteindelijk niet om ons, maar om ú!

 

Kernwaarden

Bij Hajnadi vinden we een aantal zaken erg belangrijk. Noem het onze (kern)waarden. Het zijn ook precies die dingen die onze klanten in ons waarderen.

 

Eerlijk – Eerlijkheid staat bij ons vooral voor eerlijk advies. Voor het adviseren van díé oplossing die het beste aansluit bij uw behoefte.

 

Betrouwbaar – Je afspraken nakomen. Dat is wat wij onder betrouwbaarheid verstaan. Doen wat je belooft. Simpel.

 

Deskundig – Deskundig betekent bij ons eenvoudigweg dat we goed zijn in wat we doen. Dat we over de nodige vakkennis beschikken en die continu op peil houden.

 

Bereikbaar – Bereikbaar betekent niet alleen dat we 24/7 te bereiken zijn voor storingsmeldingen, maar ook dat we laagdrempelig willen zijn voor al onze klanten, groot en klein.

 

Duurzaam – Duurzaam betekent bij ons heel veel, maar vooral dat we alles doen met het oog op morgen.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is diep geworteld in ons bedrijf. Als familiebedrijf denken we in alles wat we doen aan de volgende generatie, zowel in enge als in brede zin. Hajnadi werd opgericht toen Nederland overschakelde van steenkool op het schonere aardgas. Tegenwoordig lopen we voorop in duurzame oplossingen die minder of geen gas gebruiken. Duurzaamheid is voor ons eigenlijk niets anders dan toekomstgericht ondernemen. Denken aan morgen bij wat je vandaag doet. Met het oog op de continuïteit van ons bedrijf én onze omgeving in de breedste zin van het woord. Omdat duurzaamheid voor ons zo logisch is, maken we er liever niet te veel woorden vuil aan.

 

Korte historie van Hajnadi

Hajnadi wordt in 1959 opgericht door Alex Hajnadi, een geboren Hongaar die naar Oostenrijk is gevlucht voor het communistische regime in zijn thuisland. Hij belandt uiteindelijk in Nederland, waar zijn technische opleiding goed van pas komt. Nederland schakelt massaal over van kolen op aardgas en er is een groot tekort aan hoger opgeleid technisch personeel. Hajnadi wordt opgericht als eenmanszaak en bedient in eerste instantie uitsluitend de particuliere markt. Als midden jaren zestig centrale verwarming de standaard voor verwarming wordt in nieuwe huizen, tiert het bedrijf daar welig bij.

 

In 1969 gaat Leo der Vries (1949) – de vader van de huidige eigenaars – aan de slag bij Hajnadi als calculator/tekenaar. Hajnadi is dan nog gevestigd in een winkelpand aan de Hoofdstraat te Schaesberg (Landgraaf). Enkele achterliggende garageboxen doen in die tijd dienst als magazijn. In 1979 verhuist Hajnadi naar de huidige locatie op het industrieterrein Dentgenbach te Kerkrade, een jaartal dat tevens het aantreden van Der Vries als adjunct-directeur markeert. Midden jaren tachtig wordt hij directeur en in 1988 tevens eigenaar, als oprichter Alex Hajnadi terugtreedt. De basis voor het familiebedrijf is gelegd.

 

In 1995 respectievelijk 1997 doen zoons Sam (1973) en Robert der Vries (1974) hun intrede in het familiebedrijf. Die eerste gaat op kantoor aan de slag als controller, de tweede gaat ‘het veld’ in als servicemonteur. Na een lange aanloopperiode nemen de broers in 2004 de aandelen van hun vader over, die als senior adviseur betrokken blijft bij het familiebedrijf. In 2009 – Hajnadi viert dan zijn vijftigjarig bestaan – gaat pa met pensioen, na veertig jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijf.

 

De huidige eigenaars en directeurs hebben de pensioengerechtigde leeftijd nog lang niet in zicht. Maar met elk twee kinderen, lijken ze zich over de toekomst van Hajnadi als familiebedrijf in ieder geval geen zorgen te hoeven maken. En waarom Hajnadi nog steeds Hajnadi heet en niet Der Vries Klimaattechniek? Omdat we schatplichtig zijn aan oprichter Alex Hajnadi voor ons bestaan.

 

 

 

Hajnadi Klimaattechniek BV

 

Adresgegevens

Langheckweg 13

Postbus 3003

6460 HA Kerkrade

 

Locatienummer 4235

Tel: +31(0)45 - 545 1200 info@hajnadi.nl

 

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van

08.00 - 12.30 uur en 13.00 - 17.15 uur