Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Blogs

De herfst en de huismijt

De herfst is weer begonnen. Dat betekent een hogere luchtvochtigheid in huis. De huisstofmijt, of kortweg huismijt, tiert hier welig bij. Mensen die zonder het te weten last hebben van huisstofmijtallergie, wijten klachten als een loopneus, hoestje en keelpijn vaak aan een verkoudheid of griep. Maar vaak is de huisstofmijt de boosdoener.

 

25 oktober 2018

Ventilatiesysteem: de ‘longen’ van uw woning

Goede ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in uw woning wordt ververst. Dat is belangrijk voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Hebt u een mechanisch ventilatiesysteem in huis? Voor een goede werking is het belangrijk het systeem goed te onderhouden.

 

24 september 2018

Energiebelasting op gas stijgt waarschijnlijk met 75%

De overheid wil dat in 2050 alle woningen gasloos zijn. De komende 12 jaar stijgt de belasting op gas met maar liefst 75 procent, stond onlangs in de Volkskrant. Dat zal veel huishoudens ertoe neigen om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Anders dan een volledige warmtepomp, werkt een hybride warmtepomp samen met een hr-ketel.

 

6 juli 2018

Lagetemperatuurverwarming (LTV)

Bij lagetemperatuurverwarming (LTV) heeft het water in het systeem een lagere temperatuur dan bij traditionele centrale verwarming. Dat betekent dat het ‘gewoon’ lekker warm is in huis, terwijl u minder gas verbruikt. Bovendien is LTV goed voor de luchtkwaliteit in huis.

 

21 juni 2018

Toekomst zonder aardgas is dichterbij dan u denkt

Van de 2547 Limburgse TiP-burgerpanelleden is circa de helft niet bereid méér geld te betalen voor gas uit het buitenland, nu de gaskraan in eigen land verder wordt dichtgedraaid. Maar zijn ‘we’ dan wel bereid te investeren in het energieneutraal maken van onze huizen?

 

18 mei 2018

Uneto-Vni ondertekent gasmanifest

De gasgestookte cv-ketel gaat verdwijnen. Althans, als het aan onder andere Uneto-Vni ligt, waarbij ook wij zijn aangesloten. Uneto-Vni is een van de ondertekenaars van een manifest dat de rendementseis voor verwarmingsinstallaties in gebouwen wil versnellen. Dit om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te kunnen halen en ‘Groningen’ verder te ontzien.

 

13 april 2018

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

De warmtepomp is erg populair. Logisch, want u kunt er uw gasverbruik mee tot nul reduceren en zo flink besparen op uw energienota. Door de subsidie is de aanschaf van een warmtepomp extra aantrekkelijk. Er is echter ook een ‘maar’: een warmtepomp is niet geschikt voor iedere woning.

 

15 maart 2018

Slimme klimaatinstallaties

Er worden steeds meer apparaten met het internet verbonden. We hebben het dan niet over computers, maar over alledaagse voorwerpen. Zo zijn veel van onze auto’s en koelkasten al met het internet verbonden. Het Internet der dingen heet dit fenomeen. En dit internet wordt almaar groter.

 

28 februari 2018

Centrale verwarmingsinstallatie vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Dan kunt u uw oude verwarmingsketel natuurlijk ‘gewoon’ vervangen door een nieuwe. Ook kunt u ervoor kiezen om over te schakelen op duurzame energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar helpt u ook geld te besparen.

 

22 januari 2018

Concentrische rookgasafvoer als wapen tegen koolmonoxide

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Bij het vervangen van oude cv-ketels door nieuwe HR-ketels, is het belangrijk de (collectieve) rookgasafvoer hierop aan te passen. Een oplossing hiervoor is de concentrische rookgasafvoer, die bewoners van appartementencomplexen extra veiligheid biedt.

 

20 november 2017

Hoe bedient u uw cv-installatie?

Problemen met uw cv-installatie kunt u vaak voorkomen. En veel storingen kunt u zelf eenvoudig oplossen. Wij vertellen u graag hoe u het beste kunt omgaan met uw cv-installatie. Daarvoor is het handig om te weten hoe uw installatie werkt.

 

26 oktober 2017

Een schoon huis en gezonde lucht met een centraal stofzuigsysteem

Het wordt steeds vaker toegepast in nieuwbouw: een centraal stofzuigsysteem. Ook in bestaande woningen is het betrekkelijk eenvoudig om zo’n stofzuigsysteem te realiseren. Behalve voor gemak en een schoner huis, staat een centraal stofzuigsysteem ook voor schonere en gezondere lucht binnenshuis.

 

29 september 2017

Brandwerende doorvoeringen en de WBDBO

WBDBO, wat staat voor weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag, is - anders dan veel mensen denken - niet hetzelfde als brandwerendheid. WBDBO slaat op de eisen uit het Bouwbesluit, terwijl brandwerendheid slaat op de eigenschappen van de constructie waarmee aan die eis kan worden voldaan.

 

17 augustus 2017

Onderhoud cv-ketels landelijk zorgenkindje

U kijkt waarschijnlijk zelden om naar uw cv-ketel of combiketel. Verstopt in uw verwarmingshok, zorgt de installatie stilletjes voor verwarming en warm water in uw woning. Maar zo vanzelfsprekend is dat onberispelijk functioneren van uw cv-ketel niet.

 

 26 juni 2017

Uw toekomst ziet er zonnig uit!

Veel Nederlanders schrikken van hun energierekening. Gemiddeld verbruiken ‘we’ maar liefst 1500 m3 gas per jaar en 3300 kWh elektriciteit. Goed voor een energierekening van in totaal 1640 euro, exclusief de vaste kosten. Daar kun je ook leuk van op vakantie gaan.

 

 22 mei 2017

Gestapelde bouw: opeenstapeling van mogelijke veiligheidsrisico’s

Bent u zich als appartementeigenaar of Vereniging van Eigenaars (VvE) wel voldoende bewust van de veiligheidsrisico’s rondom de gastoestellen en rookgasafvoer in uw flatgebouw? De praktijk laat zien van niet, weten wij uit eigen ervaring. En dat brengt veiligheidsrisico’s met zich mee, voor uzelf en uw medebewoners.

 

 24 april 2017

Tips om energie te besparen in uw woning

Energie besparen is makkelijker dan u denkt. U kunt ingrijpende veranderingen aan uw woning aanbrengen die u op de lange termijn veel energie en geld besparen. Maar we hebben ook snelle bespaartips voor u, die u van vandaag op morgen helpen bij het terugdringen van uw energienota.

 

20 maart 2017

Hajnadi Klimaattechniek BV

 

Adresgegevens

Langheckweg 13

Postbus 3003

6460 HA Kerkrade

 

Locatienummer 4235

Tel: +31(0)45 - 545 1200 info@hajnadi.nl

 

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van

08.00 - 12.30 uur en 13.00 - 17.15 uur